Maanantai tarjoaa yhden ottelun miesten Superpesistä. Hyvinkään legendaarinen Pihkalan kenttä toimii näyttämönä kotijoukkue Tahkon ja vierailevan Kouvolan Pallonlyöjien väännölle sarjapisteistä. Ennakoin ottelusta ulkopelin voittoa sisäpelistä.

Olosuhteet Hyvinkäällä ovat pitkin päivää sateiset, jopa erittäin vahvasti. Hieman samanlaisissa oloissa pelattu ottelu Koskenkorvaa vastaan oli viime torstaina Pihkalassa todella nihkeä sisäpelikokonaisuus molemmilta, hyvin syvyyksien osalta mietitty ja pallovarma ulkopeli piti taas huolen siitä ettei peli auennut missään kohtaa esim. läpilyöntiin. Sateinen sää kääntyy yleensä ottaen useammin ulkopelin kuin sisäpelin eduksi, sillä lyöntiratkaisuja on yksinkertaistettava virhemarginaalin pienentyessä pallon ja mailan osumapinta-alan suhteen. Suomennettuna pallon täytyy osua sateella täydellisesti mailaan jotta lyönnistä saa halutunlaisen ja kierteiden saaminen palloon on merkittävästi hankalampaa ottelun kokoisessa otannassa verrattuna kuivaan keliin. Ehkä suurimmillaan ero on pienissä vaihtolyönneissä ja koppia nostettaessa, ensimmäisiin on vaikeampi saada haluttua kierrettä eikä sitä yleensä enää niin äärimmilleen yritetäkään ja siinä missä koppia pystyy lyömään kuivalla säällä epäpuhtaallakin osumalla, nyt vaatimustaso kasvaa merkittävästi ja se näkyy myös kopinnostopaloina.

Kotijoukkueen ilmoitettu kokoonpano illan otteluun on vaarallisen vasurisivaltaja Teemu Nikkasen puuttuessa tavallistakin junioripitoisempi, sillä peräti puolet 12 pelaajan kokoonpanosta on alle 20-vuotiaita! Itä-Länsi – kävijä Kimmo Carlsonin jatkaessa sisäpelissä numerolla 9 on joukkueen sisäpelin pyörittäminen yhä edelleen todella paljon Juha Puhtimäen varassa, mutta siihen huutoon joukkueen lukkari on jo tottunu vastaamaan. Nuoret saavat myös vastuuta ja viime vuonna B-poikien SM-kultaa voittanut Tahko on ulkopelin osalta onnistunut alkukaudesta sisäänajamisprojektissaan, sillä pallot ovat pysyneet sekä kenttäalueen sisäpuolella että hanskassa hyvin. Sisäpelissä Puhtimäki ja lähes 50% teholla alkukaudesta kotiuttanut lyöjäjokeri Ville Kero kantavat paljon kuormaa, numerolle kolme istutettu Jere Harjuvaara on näet joukkueen toiseksi eniten juoksuja lyönyt pelaaja Keron jälkeen ja nuorella Harjuvaaralla lyötyjä on kymmenen ottelun jälkeen kasassa 7.

Kouvolan kokoonpanoa katsoessa ei voi olla miettimättä onko taustalla ajatus sateisesta säästä ja pompun lyömisen vaikeutumisesta. Vaikka Juho Hacklinille huonompi peli Seinäjoella sattuikin ja kasvattajaseuraansa vastaan Hyvinkäällä pelaava Valentin Ikonen onnistui kakkostilanteiden purkamisessa Seinäjoella hyvin, on silti yllätys nähdä Ikosen nimi numeron 4 kohdalla ja Hacklin numerolla 7. Kouvola pelaa tänään vahvasti yhdellä kärjellä, joskin se kykenee jokereidensa Saukko&Nurmio avulla aloittamaan pelin useammasta kohtaa sisävuoroa. Kolmas jokeri on sitten se varmasti pesäpalloyleisöä kiinnostavin tapaus, sillä itselleen nihkeän alkukauden jälkeen hiljalleen jyvälle pääsevä lyöjäjokeri Juha Korhonen palaa Pihkalaan. Tahkoa yli 600 (!) ottelun ja yli 900 lyödyn juoksun verran edustanut arvo-otteluiden vakiokasvo ja Vuoden Pesäpalloilija – tittelilläkin palkittu Korhonen on monen mielikuvissa yhtä kuin Hyvinkään Tahko, mutta radikaalin nuorennusleikkauksen tullessa Hyvinkään kohdalle Korhonen lähti hakemaan mahdollisuutta menestyä Kouvolasta. Mielenkiintoista nähdä kuinka Kore otetaan vastaan ja kuinka Tahko itse näkee sen kuinka miestä vastaan kannattaa pelata ulkona.

Alkukaudesta KPL on esittänyt sekä erittäin hyvää että vähemmän ehjää peliä, se on ehtinyt kaataa mm. Vimpelin puhtaasti ainoana joukkueena mutta Seinäjoella Koplan sisäpeli ei vastaavasti edelliskierroksella lähtenyt missään kohtaa pyörähtämään tasaisesti ja ulkopelikään ei varmasti kaikilta osin Eero Pitkästä miellyttänyt vaikka Seinäjoen 14 tehtyyn juoksuun mahtui useita hienoja lyöntejäkin. Kouvolan sisäpelipotentiaali on korkea, mutta tänään ulkopelin pitävyys on varmasti molempien ykkösasia. Vaikka pallo on märkä ja liukas myös heitettäessä, sen vaikutus korostuu erityisesti sisäpelissä ja odotankin ottelusta tiukkaa ja melko vähäjuoksuista ottelua.

Vetovihje: Hyvinkää – Kouvola alle 12,5 juoksua