0 Shares

Saksan Bundelsiigan suurseura Bayern Münchenilla on edessä mielenkiintoinen kesä. Seitsemännen perättäisen Bundesliiga-mestaruutensa toukokuun lopussa voittanut seura joutuu luomaan nahkansa uudestaan. (Kansikuva: TT)

Ikoninen kaksikko Arjen RobbenFranck Ribery – tuttavallisemmin “Robbery” – jätti kauden viimeisen pelin jälkeen baijerilaisseuran legendoina. Samoin poissa ovat James Rodriguez ja Rafinha. Lähtijöiden määrä tulee kesän aikana vielä kasvamaan.

Tähän mennessä vahvistettuja uusia tulijoita ovat Atletico Madridista saapuva Lucas Hernandez, Stuttgartin ranskalainen maailmanmestaripuolustaja Benjamin Pavard sekä Saksan kuumimpiin nuoriin lupauksiin lukeutuva hyökkääjä Jann Fiete-Arp, joka tulee hampurilaisesta HSV:sta.

Erityisen kiehtovan saksalaisseuran siirtoikkunasta tekee myös se tosiasia, että Bayern München ei suurseura-statuksestaan huolimatta ole tavannut käyttäytyä muiden jättiläisten tapaan siirtomarkkinoilla. Seuralla ei nimittäin ole ollut tapana maksaa tähtitieteellisiä summia uusista pelaajistaan. Ennen tätä kesää FC Bayernin kaikkien aikojen kallein hankinta oli Lyonista toissakesänä tullut keskikenttämies Corentin Tolisso. Ranskalaisesta pulitettiin tuolloin ”vaivaiset” 40 miljoonaa euroa.

Vaikka Bayernin presidentti Uli Hoeness onkin useasti viimeisten vuosien aikana vannottanut, ettei seura alkaisi makselemaan jatkossakaan pelaajistaan nykytrendin mukaisesti ylisuuria summia, on seura joutunut markkinatalouden nimissä jo syömään sanansa. Bayern halusi ehdottomasti keskuspuolustaja Hernandezin ja hän irtosi Atleticosta Müncheniin vasta kun pöytään oli lyöty 80 miljoonaa euroa. 

Eikä rahankäyttö todellakaan ole loppumassa tähän, sillä Bayernin pelaajarunko on keskellä suurta murrosta. Uuden luominen ole ilmaista tai edes halpaa. Hoenessin ja Bayernin toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummeniggen tähtäimessä on Manchester Cityn Leroy Sane, jonka palveluksista Bayern on erittäin kiinnostunut. Hän on münchenilästen hankintalistan kärkipaikalla.

Laitapelaaja ei ole vielä julkisesti juuri kommentoinut tulevaisuuttaan, mutta Sanen markkina-arvo huitelee noin 100 miljoonan euron tietämissä, joten on mielenkiintoista seurata, miten saaga hänen kohdallaan tulee jatkumaan ja kuinka paljon Bayern on hänestä valmis pulittamaan.

Mikäli Sane ei tartu baijerilaisten syöttiin, on varavaihtoehdoksi kaavailtu belgialaista Yannick Carrascoa. Talvella 2018 Atletico Madridista yllättäen Kiinaan siirtynyt pelaaja haluaa jo takaisin Eurooppaan ja Bayern on kertonut kiinnostuksestaan hankkia laitamies Allianz Arenalle tulevaksi kaudeksi.

Bayern on tottunut lypsämään Bundesliigasta kilpailevista seuroista parhaita pelaajia vuosi toisensa jälkeen, eikä tahti ole muuttunut tänäkään kesänä. 2. Bundesliigaan dramaattisesti pudonnut Stuttgart ilmoitti jo hyvissä ajoin menettävänsä parhaan puolustajansa Pavardin Müncheniin tulevaksi kaudeksi. Stuttgart tosin nettosi siirrosta mukavat 35 miljoonaa euroa, mikä ei ole ollut lainkaan itsestäänselvyys kun kyseessä on Bayern München.

Poskettoman törsäämisen sijaan vakavaraisen seuran toimintatapoihin on kuulunut houkutella pelaajia Müncheniin ilmaissiirroilla ja tämä on kiukuttanut muita seuroja Saksassa. Yhtenä viimeisimmistä esimerkeistä mainittakoon vuosi sitten hankittu Leon Goretzka. Schalkessa uudelle tasolle noussut saksalaistaituri ei tehnyt uutta sopimusta Kuninkaansinisten kanssa, vaan vaihtoi Etelä-Saksaan sopimuksensa päättymisen jälkeen, jättäen entisen seuransa vaille muhkeaa siirtokorvausta.

Viimeistään ensi kesänä sama toteutunee Timo Wernerin kanssa. Tuulennopean hyökkääjän diili RB Leipzigin kanssa umpeutuu kauden 2019-2020 jälkeen ja saksalainen on jo ilmoittanut halustaan vaihtaa punapaitoihin. Tosin, leipzigiläisseura ei halua luopua talismaanistaan ilmaiseksi – ja koska Bayern tarvitsisi lisää hyökkäysvoimaa – on mahdollista, että Werner siirtyy Müncheniin rahaa vastaan jo tänä kesänä.

Bayernin toimistolla Säbener Strassella tulee olemaan hikinen kesä. Monivuotinen luottopakki Jerome Boateng vaihtanee maisemaa pettymysten täyteisen kauden jälkeen. Myös Renato Sanches on ilmoittanut tyytymättömyydestään vähäiseen vastuuseen ja lienee lähtökuopissa. 

Niko Kovacin luotsaaman Bayernin palapelissä on vielä lukuisia vaihtuvia osia, eikä tapahtumia Münchenistä tule kesälläkään puuttumaan. Mutta millä hinnalla?

0 Shares