0 Shares

[sportsbook_single id=ukraine-finland-2016-11-12-19:45:00 link_url=https://record.betssongroupaffiliates.com/_Lsl6l-u16cvtPzBcOd3HSmNd7ZgqdRLk/18/]

MM-karsintaottelu Odessassa edessä

Lauantaina 12.11. Hans Backen luotsaama maajoukkue pelaa Ukrainan Odessassa ottelun, jonka häviämällä Huuhkajien toivot MM-kisoihin pääsemisestä voidaan miltei kuopata. Valitettavasti tappio näyttää todennäköiseltä tulokselta.

Pidin vielä torstaihin asti pientä toivonkipinää yllä, mutta sitten tuli Palloliiton tiedote: Perparim Hetemaj ja Rasmus Schüller joutuvat sivuun tästä ottelusta. Hetemaj kärsii pohjevammasta, Schüllerillä puolestaan nikottelee selkä. Pelaajien tilalle ei myöskään kutsuta uusia miehiä. Petteri Forsell olisi mielestäni ollut katsomisen arvoinen kortti tähän, mutta ei väkisin, Hasse. Suomen keskikenttä näyttää nyt todella haavoittuvaiselta, ja juuri keskikentän vahvuutta hyökkäyssuuntaan olisi tarvittu.

Ukrainan taso Suomea vastaan riittää

Näin se vain on. Jotkut jaksavat toistella, että Ukraina ei missään nimessä ole Kroatian tasoinen joukkue. Se pitää paikkansa, mutta Kroatian ja Suomen väliin mahtuu paljon tasoeroja – FIFAn rankingissa Kroatia on 16. ja Suomi 101. Ukraina löytyy puolestaan sijalta 29.

Ukrainan joukkueessa on paljon pelaajia kotimaan sarjan kolmesta kärkijoukkueesta. Ukrainan Valioliiga ei ole Euroopan aivan absoluuttista kärkeä, mutta hyvätasoinen sarja kyseessä kuitenkin on. Shakthar Donetskin ja Dynamo Kievin junnujen valmennustyö on erittäin laadukasta, ja ensin mainittu on pelannut kaikki neljä peliään Europa Leaguessa voitokkaasti.

Juuri Shaktharista tulee Ukrainan maajoukkueen runko tällä hetkellä. Se on etu, sillä nämä pelaajat tuntevat toisensa ja pelitapansa todella hyvin. Tämä on suuri etu mitä tahansa vastustajaa vastaan. Suomella tilanne ei ole lähelläkään vastaavaa, vaikka joukkueen runko toisensa tunteekin pitkältä ajalta.

Nyt kun keskikenttä Huuhkajilla vaikuttaa huomattavasti heikommalta lenkiltä, pitäisi paikkoja pystyä luomaan laidoilta. Tämä taas ei sovi yhteen hyvin sen faktan kanssa, että Ukraina on vaarallinen juuri laidoilla. Jos Suomen laitapuolustajat lähtevät nousemaan kovin rohkeasti, pääsevät isännät rokottamaan laidoilta. Kilpikonnapuolustus ja pitkää päähän voi olla Backen taktinen mestarioivallus tähän otteluun, mutta Teemu Pukki ei varsinaisesti näistä palloista nauti.

Voi toki olla, ettei Palloliitto edes halua voittoa: avainsanapari tässä on Nations League. Vetovinkkinä lähtisin hakemaan Ukrainan runsasmaalista voittoa, 3-0. Pessimisti ei pety.

Tagit jalkapallo
0 Shares