0 Shares

[sportsbook_single id=winnipeg-jets-chicago-blackhawks-2016-11-16-01:05:00 link_url=”https://record.betssongroupaffiliates.com/_Lsl6l-u16cvsGVlCbxJTmGNd7ZgqdRLk/18/” custom_text=”50 eurolla ilmaisvetoja NordicBetin uusille suomalaisasiakkaille” brand_logo=”https://bps-cdn-level3.bpsgameserver.com/v2/sb/Nordicbet.com/PreLive/neutral/image/2015/03/StaticContent.Loader.Logo.png” home_jersey=”blue” away_jersey=”red”]

Itäinen vai läntinen konferenssi, kumpi on parempi?

Kysymykseen saa ainakin osittain vastauksen seuraamalla Chicago Blackhawksin ja Montreal Canadiensin välistä ottelua, joka alkaa maanantain ja tiistain välisenä yönä tasan kello kahdelta Suomen aikaa. Vastakkain ovat nimittäin molempien konferenssien kärjessä porskuttavat joukkueet.

Kumpikin tiimi on tällä hetkellä aivan tolkuttoman kovassa kunnossa. Montrealilla on todellisena häpeätahranaan kuitenkin joukkueen edellinen vierasottelu, joka pelattiin Columbus Blue Jacketsia vastaan 5.11. Tämän ottelun lopputulosta on yhä edelleen vaikea käsittää: Columbus vei ottelun tolkuttomin 10-0 -lukemin. Muistutetaan siis vielä, että Montreal todella johtaa itäistä konferenssia ja on hävinnyt vain kaksi ottelua koko kaudella. Blue Jackets on kuitenkin vasta kymmenes itäisessä konferenssissa.

Heikosti ei mene Chicagolla. Liekö sitten joukkue inspiroitunut samaan kaupunkiin tulleesta Cubsin World Series -voitosta vai mitä, mutta viimeisestä kahdeksasta ottelusta joukkue on voittanut kaikkiaan seitsemän. Erityisen ilahduttavaa on viime aikoina ollut seurata Blackhawksin ylivoiman tehojen kasvua. Tässä saattaakin piillä kotijoukkueen mahdollisuus: Montreal ei kuulu NHL:n kaikkein tehokkaimpiin AV-joukkueisiin. Tasapuolisuuden nimissä on todettava, että Blackhawksin alivoima on itse asiassa vieläkin huonompaa.

Pelissä tavallista korkeammat panokset

Se on tässä vaiheessa kautta selvää, että kummankaan joukkueen (tai jopa molempien) näkeminen kauden päätteeksi Stanley Cup -finaalissa ei olisi jättiyllätys. Tämän ottelun häviäminen ei myöskään tapa tai romahduta kummankaan mahdollisuuksia tällaisessa pitkässä sarjassa, jossa pelejä riittää. Kyseessä voi kuitenkin olla henkinen niskalenkki toisesta.

Vetovinkkiä etsiessä lähtisin ottamaan huomioon sen, että taso ero on pieni ja potentiaalinen arvovaltatappio suuri. Tässä pelissä tullaan pelaamaan tarkkaan. Tasatilanne varsinaisella peliajalla ei olisi suuri yllätys, mutta edelleen tuoreessa muistissa on jo mainittu Montrealin 10-0 -nöyryytys. Jonkun mielestä kyseessä voi olla kummallinen anomalia, poikkeama. Itse näen, että tuon kokoluokan tappio kielii kuitenkin jostain paljon vakavammasta.

Montreal ei ole pystynyt välttämättä vielä karisuttamaan viime vieraspeliä muistoistaan. Se voi aiheuttaa hermostuneisuutta, mikä puolestaan johtaa ainakin pariin jäähyyn. Näistä Chicago kykenee rokottamaan. Niukka voitto Chicagolle: 2-1, ehkä 3-2 ja ehkä jatkoajan kautta.

 

 

0 Shares