0 Shares

Lappeenrantalaiset Satakunnan kiertueella

SaiPalla on edessä intensiivinen turnee länsirannikolla: keskiviikkona vastassa Lukko Raumalla, torstain peliä varten matkataan 50 kilometriä pohjoiseen, sillä vastassa on Ässät Porissa. Tässä vaiheessa kaudesta on pelattu jo kolmannes, eikä keskiviikon otteluparista kummankaan tilanne näytä hyvältä.

Lukon juhlakaudesta on muodostumassa todellinen pannukakku, sillä sarjassa seuraavana majaileva KooKoo on sekin jo viiden pisteen päässä. SaiPa on sarjassa 12., yhdeksän pistettä Lukon edellä. Viimeinen pudotuspelipaikka on lappeenrantalaisten haarukassa neljän pisteen päässä.

Lukko = fiasko

Taannoisen maaottelutauon piti tulla hyvään paikkaan Lukolle, ja se olisi voinut tarjota sopivan breikin miehistön rivien uudelleen kokoamiseen. Tähän hetkeen raumalaiset eivät kuitenkaan kyenneet tarttumaan. Karjala-turnauksen jälkeen joukkue on pelannut kaksi ottelua ja hävinnyt molemmat. Lauantaina 12.11. sarjan kärjessä viilettävää Tapparaa vastaan pelattu kotiottelu tosin herätti toiveita paremmasta, sillä Lukko meni jo 2-0 johtoon Aaron Gagnonin ja Sami Lähteenmäen maaleilla. Toisessa erässä Tappara sitten tuli rinnalle ja ohi, mutta viimeinen erä oli raumalaisilta jälleen hyvää taistelua.

Alkukauden kuva Lukolle on kuitenkin aivan selkeä: fiasko. Ei kuitenkaan ole mitenkään ennen kuulumatonta, että heikon alkukauden pelannut joukkue kykenee korjaamaan kurssia ja nousemaan vaikka mestaruuskamppailuun asti. Okei, en missään nimessä ala povaamaan Lukkoa mestariksi ihan vielä, mutta potentiaalia miehistössä olisi jumbosijaa parempaankin. Kurssin muutoksen pitäisi alkaa kuitenkin pian, ja SaiPa kotiottelussa voisi tarjota tähän mahdollisuuden.

Ei hurraa-huutoja SaiPallekaan

Myös SaiPa on pelannut vaikean ja todella ailahtelevan alkukauden. Muutamassa viime pelissä tulokset ovat olleet melko hyviä, mutta pelillinen ilme ei vakuuta vieläkään. SaiPa tuntuu lähtevän otteluihin arkaillen ja miltei valmistautumattoman oloisena: ensimmäisessä erässä lappeenrantalaisten päässä on soinut todella usein. Lukko voikin kyetä hyödyntämään juuri kotietua ja ensimmäisen erän vahvaa rynnistystä, aivan kuten Tapparaa vastaankin. SaiPalla on lisäksi melkoisen vaikea tilanne loukkaantumisten kanssa.

Paperilla SaiPa on monen mielestä suosikki tähän otteluun. Itse näin kuitenkin Lukon otteissa sarjakärki Tapparaa vastaan sen verta hyviä elementtejä, että kertaluokkaa heikompi SaiPa on samoilla otteilla vaikeuksissa. Kotietu, vieraiden loukkaantumistilanne ja mahdollisesti Aaron Gagnonin vireen paraneminen voivat hyvin siivittää isännät voittoon. Ei olisi ihme, jos SaiPa lähtisi kahden päivän Satakunnan turneeltaan kotiin ilman pisteitä.

0 Shares