0 Shares

Lappalaisia Savon reissulla

Veikkausliigassa pelataan lauantaina pari ottelua, ja Kuopiossa Kuopion Palloseura saa vastaansa toisen Palloseuran, nimittäin Rovaniemen. Ottelu Kuopion keskuskentällä, joka myös paikallisen sanomalehden sponsorinimeä kantaa, alkaa klo 17.00.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Veikkausliigassa käytiin Rovaniemellä 27. toukokuuta, tuollon KuPS:n virolaishyökkääjä Ats Purje iski ottelun ainokaisen 84. minuutilla. Täyden pistepotin RoPS puolestaan on hakenut Kuopiosta viimeksi vuonna 2008, eli historia on kotijoukkueen puolella.

Kummallakaan joukkueella ei tulosta ole hirvittävän paljoa viime aikoina syntynyt. Edellisen 10 ottelun aikana KuPS on kyennyt ottamaan voitot vain HIFK:sta ja PS Kemistä. Alkukaudesta vielä kärjessä ollut joukkue onkin tipahtanut viidenneksi. Europelit ovat vielä ulottuvilla, mutta kolmen kärkeen päästäkseen pitäisi tahdin muuttua. Ehkä pitkät pelikieltonsa jo kärsineet Gbolahan Salami ja Solomon Duah alkavat pian päästä taas pelistä kiinni ja kääntää laivan.

Juha Malisen luotsaama RoPS on vielä karsintapaikasta turvallisen tuntuisen kahdeksan pisteen päässä (ennen perjantain Inter-HIFK-peliä), mutta lisäpisteet eivät olisi pahitteeksi. Tasureita joukkue on napsinut viime aikoina runsaalla kädellä, ja tällä suoritustasolla sarjapaikan ensi kaudeksi pitäisi varmistua. Nuorelta, pienellä budjetilla kasatulta joukkueelta hyvä suoritus.

[sportsbook id=”2648″ title=”Veikkausliiga kalenteri”]

Kumpikin joukkue on kärsinyt pienistä loukkaantumisista, eikä esimerkiksi KuPS-kapteeni Sebastian Sorsa ole pelannut kolmeen edelliseen otteluun. Kovassa vireessä ollut Ruben Gabriel on varmuudella sivussa, sillä miehen korttitili täyttyi SJK-tappiossa. Rovaniemeläisiltä poissa ovat viime otteluista olleet Lassi Järvenpää, Juuso Hämäläinen ja Cem Felek.

Kolme pointtia ottelusta

  • RoPS ei ole aikoihin hakenut voittoa Kuopiosta
  • Kummassakin joukkueessa pieniä loukkaantumishuolia
  • RoPS Veikkausliigan toiseksi heikoin vierasjoukkue

Vetovihje on niukka KuPS:n kotivoitto, tulosvetoon isketään tällä kertaa numerot 1-0. RoPS kykenee kyllä ajoittain hyväänkin peliin, mutta vieraissa sillä ei juuri kulje. Lisäksi poissaolot ovat suurempi riesa kapeassa RoPS-ringissä.

 

Varhainen voitonmaksu
0 Shares