0 Shares

Uusinta maanantailta

Kuopion Palloseura ja IFK Mariehamn kohtaavat Veikkausliigassa jo toisen kerran viikon sisään. Maanantaina savolaiset vierailivat Ahvenanmaalla, nyt maanantain ottelusta 2-1-voiton ottanut IFK saapuu vierailulle Kuopion keskuskentälle. Ottelun alkamisaika on klo 18.30.

Maanantaina KuPS pelasi yhden tämän kauden heikoimmista peleistään. Hyökkäyspäässä vaaralliset maalipaikat jäivät käytännössä olemattomiin, alakerrassa puolestaan nähtiin karmivia virheitä. Lisäksi IFK vei kaksinkamppailut paljon kovemmalla prosentilla. Paljon pitää muuttua sunnuntain otteluun, mutta toki pitkän vierasmatkan puuttuminen ja tutun kotikentän tekonurmen etu voivat jo nekin merkitä paljon.

Kahdeksan ottelun voitottoman putkensa katkaissut IFK oli maanantaina hyvä ja tasapainoinen joukkue, ja etenkin Länsi-Uudeltamaalta jalkapallo-oppinsa ammentanut 22-vuotias Robin Sid loisti kentän kirkkaimpana tähtenä. Vierasottelut eivät saarelaisilta ole kuitenkaan sujuneet tällä kaudella, ja vieraskentiltä saaliina onkin vain yksi voitto – tosin juuri Kuopiosta kesäkuun alusta.

IFK Mariehamn saattaa nyt olla noussut pahimmasta sillasta – voiton merkitystä pitkän “kuivan kauden” jälkeen ei pidä aliarvioida joukkueen moraalille. Lisäksi nyt tulee vastaan joukkue, jonka saarelaiset ovat kyenneet tällä kaudella kukistamaan jo kahdesti.

[sportsbook id=”2648″ title=”Veikkausliiga kalenteri”]

KuPS on myymässä nigerialaistoppari Azubuike Egwuekwea mitä ilmeisimmin Etelä-Afrikan pääsarjaan, eikä Egwuekwe ole enää tässä ottelussa joukkueen käytettävissä. Myöskään seuran vahvuuteen liittynyt venäläistoppari Igor Cheminava ei vielä ole sunnuntaina käytettävissä. Muutamalla peliminuutilla maanantaina debytoinut keskikenttämies Filip Hlúpik kellottanee sunnuntaina hieman enemmän minuutteja vieraiden riveissä.

Kolme pointtia ottelusta

  • Toinen kohtaaminen joukkueille tällä viikolla
  • IFK Mariehamnin kehnot tulokset vieraissa
  • IFK on kuitenkin voittanut kauden molemmat aiemmat pelit KuPS:aa vastaan

KuPS on omissa kirjoissani aivan hienoinen suosikki sunnuntain kotimatsiin, mutta IFK Mariehamnin voitosta tarjotaan kaikki edellä kirjoitettu huomioon ottaen reiluja ylikertoimia – pahin jakso on ehkä selätetty ja juuri kuopiolaisia vastaan tällä kaudella on tullut tulosta. Siksi vetovihje on sijoittaa eurot tällä kertaa saarelaisten vierasvoittoon.

Varhainen voitonmaksu
0 Shares