0 Shares

Kolmas 2-0 edessä?

Veikkausliigan toisessa sunnuntai-ottelussa Helsingin Jalkapalloklubi isännöi Kuopion Palloseuraa. Ottelu pelataan totutusti Töölön jalkapallostadionilla ja alkamisaika on klo 18.30.

Kun sarjaa on jäljellä 10 kierrosta, on Klubin sarjajohto 11 pisteellä varsin vankalta tuntuva. Lähin uhkaaja kakkossijalla on kauden kuluessa vaihtunut moneen kertaan, mutta melko vähäiseksi on uhka lopulta muodostunut. Jos mitään dramaattista ei tapahdu, juhlii Klubi kauden päätteeksi – tai jo ennen sitä – Veikkausliigan voittoa.

Ongelmaton ei Klubin taival missään nimessä ole silti ollut. Avainpelaajien (Mosa ja Atom) loukkaantumiskierre on tuonut oman ikävän sävynsä kauteen, eikä ilman Rangersiin kaupattua Alfredo Morelosta eurotaival lähtenyt liitoon. Rutiini on silti useimmiten riittänyt Veikkausliigassa viime kierroksen kaltaisen JJK-voiton (0-4) kaltaisiin suorituksiin.

Klubin vieraaksi saapuva KuPS on ennen kierrosta tasaisessa ryyppäässä sarjakolmonen, mutta ei ole kauden aiemmissa kohtaamisissa kyennyt tekemään maaliakaan HJK:ta vastaan – molemmat aiemmat kohtaamiset helsinkiläiset ovat vieneet 2-0-lukemin. KuPS:n viime viikko koostui kahdesta ottelusta IFK Mariehamnia vastaan – kumpikin osapuoli voitti kotiottelunsa ja kumpikin esitti vieraissa varsin kehnoa jalkapalloa.

[sportsbook id=”2648″ title=”Veikkausliiga kalenteri”]

HJK:n kohtaaminen vieraskentällä on aina vaikeaa – RoPS tosin toteutti pari viikkoa sitten koherentilla pelisuunnitelmallaan Klubille sen kauden ensimmäisen kotitappion. Kumpikin joukkue esiintyy sunnuntaina ilman uusimpia hankintojaan: isäntien Minnesota United -laina Rasmus Schüller parantelee vielä vaivojaan, vieraiden Igor Cheminava hakee pelituntumaa reserveistä KuFun riveistä.

Kolme pointtia ottelusta

  • HJK vienyt kauden aiemmat, maaliero yhteensä 4-0
  • HJK edelleen ilman Mosaa ja Atomua
  • KuPS:n puolustuslinja haavoittuvainen

KuPS on viime kierroksilla palannut taas tuloksellisesti hyvään kuntoon, mutta peli tulosten takana ei ole ollut mielettömän vakuuttavaa, eivätkä vastustajatkaan sarjan parhaasta päästä. Urakka Töölössä vaikuttaa olevan liian suuri, jotta siitä tarttuisi mitään matkaan – tämä on kotivoitto. Vetovihjeenä on HJK:n voiton puolesta pelaaminen ja yhden maalin tasoituksen antaminen KuPS:lle. Kauden kolmas 2-0 ei ole kaukana.

Varhainen voitonmaksu
0 Shares