0 Shares

KuPS:lla saumat tehdä historiaa?

Kuopiossa pelataan perjantaina keskuskentällä mielenkiintoinen Veikkausliigan ottelu, jossa Kuopion Palloseura isännöi Seinäjoen Jalkapallokerho. Kamppailu vain pisteen päässä toisistaan olevien joukkueiden välillä alkaa klo 18.30.

Takana on pitkä maajoukkuetauko, ja SJK:lle viimeinen ottelu ennen taukoa oli todella kylmä suihku hyvän jakson ja europaikoista taisteluun nousun jälkeen: kotona turpaan 0-4 JJK:lta. Lievätkö murskalukemat vaikuttaneet julkisuuteen tiistaina putkahtaneeseen päätökseen: kauden kolmas päävalmentaja, Manuel Roca, saa lähteä kauden päätteeksi. SJK tulee siis saamaan jo neljännen päävalmentajan vuoden sisään. Ja sitten on vielä henkilöitä, jotka tosissaan huutelevat seuran puheenjohtaja Raimo Sarajärveä Palloliiton johtoon.

Kauden aiemmat kohtaamisen kuopiolaisten ja seinäjokisten välillä ovat menneet toukokuussa tasan 1-1 Kuopiossa isäntien tultua lisäajalla tasoihin, kaksi kuukautta myöhemmin Seinäjoella lukemat olivat SJK:n hyväksi 1-0. Tasaista on siis ollut. Sellainen tilastoanomalia tähän peliin toki liittyy, ettei KuPS ole koskaan Veikkausliigan puitteissa kyennyt SJK:ta voittamaan.

Kotona kuopiolaisilla on kulkenut jo pitkään hyvin – edellisestä viidestä kotimatsista saldona on neljä voittoa, yksi tasuri (FC Lahti). Voitot tosin ovat tulleet sarjataulukon alemman puolikkaan tiimejä vastaan, mutta jonkinlainen indikaattori tuo tilasto kuitenkin on. SJK:n vierassaldokaan edellisestä viidestä vierasmatsista ei silti ole kehno: 3-1-1.

[sportsbook id=”2648″ title=”Veikkausliiga kalenteri”]

KuPS:lta ainoa varma poissaolija on Solomon Duah, SJK:lta pitkäaikaistoipilas Matej Hradecky. Sen sijaan Mehmet Hetemajsta lähtien useamman SJK-pelurin pelikunto on arvoitus.

Kolme pointtia ottelusta

  • Miten SJK:n joukkue reagoi tietoon jälleen yhdestä valmentajanvaihdoksesta?
  • KuPS:lle sauma ottaa historian ensimmäinen voitto pääsarjassa SJK:sta
  • Vierailla useita puolikuntoisia pelaajia

Onko SJK saanut karistettua JJK-tappion muistot mielestä? Miten kuuleminen Manuel Rocan lähdöstä kauden päätteeksi vaikuttaa joukkueen pelityyliin? Kysymyksiä on ilmassa, ja kun vielä katsoo mahdollista poissaolijoiden pitkää listaa, voi tähän matsiin lyödä vetovihjeeksi kotivoiton. Tulosvedossa iskisin lappuun 1-0-lukemat.

Varhainen voitonmaksu
0 Shares