0 Shares

Karkaavaa viivaa jahtaamassa

Keskiviikkona Liigassa kaukaloiden laidat rytisevät taas kuudella paikkakunnalla. Hämeenlinnassa HPK isännöi Ilvestä, ja Rinkelinmäen Ritari-areenalla pelattava ottelu alkaa klo 18.30.

Lähtökohdat matsiin ovat tavallista jännittävämmät – vastakkain on nimittäin kaksi joukkuetta, jotka kumpakin kaipaavat kipeästi täysiä pistepotteja. Pudotuspeliviivaan on nimittäin ennen illan kierrosta matkaa HPK:lla 12 pistettä, Ilveksellä jo 14.

HPK lähtee otteluun kolmen suoran tappion putki niskassaan. Vastukset hämeenlinnalaisilla ovat toki olleet kohtuullisen kovia, mutta vähintään irtopisteitä tarvittaisiin välillä sarjataulukon ylemmän puolikkaan joukkueitakin vastaan. Ilveksellä on sen sijaan viime otteluista voittojakin plakkarissa, tosin lauantaina tuli takkiin samoilla sijoilla pyörivältä Vaasan Sportilta 4-6. Ilveksen päästettyjen maalien keskiarvo onkin Liigan suurin.

Ilveksellä vierasottelut ovat olleet melkoinen kompastuskivi tällä kaudella, ja se on tässäkin tilastossa Liigan hännänhuippu. 15 vierasmatkan tuloksena on ollut vain surkeat 8 pistettä.

[sportsbook id=”5168″ title=”10 Euron Joulubonus – jääkiekko”]
Loukkaantumisten suhteen vierasjoukkueella ovat pullat paremmin uunissa, sillä vain Arto Laatikaisella pieni vamma saattaa estää pelaamisen. HPK:n leirissä loukkaantumisia on kosolti, ja kolmesta parhaasta pistemiehestä kaksi (Kristian Vesalainen ja Teemu Turunen) ovat sivussa keskiviikon ottelusta.

Kauden kahdesta aiemmasta kohtaamisesta kumpikin joukkue on kertaalleen poistunut voittajana – kumpikin kotonaan.

Kolme pointtia ottelusta

  • HPK:lla kolmen ottelun tappioputki
  • Ilveksellä Liigan huonoin vierasvire
  • Molemmat voittaneet kertaalleen kotona keskinäisen tällä kaudella

Painavatko vaakakupissa enemmän HPK:n tehomiesten poissaolot vai Ilveksen surkea vieraskunto? Jälkimmäinen näyttää todennäköisemmältä. Jos tamperelaiset joutuvat alivoimalle, HPK pääsee varmasti rokottamaan. HPK:n voitosta on tarjolla sen verta hyviä kertomia, että vetovihje on tällä kertaa kotivoiton pelaaminen.

[sportsbook id=”4985″ title=”Yllätyslahja jääkiekkovedot”]

NordicBet helmikuun superdiili
0 Shares