0 Shares

[sportsbook id=”5253″ title=”Bournemouth – Everton”]

Muutoksen tuulet puhaltavat Dean Courtilla lauantaina vastakkain asettuvia Valioliigajoukkueita tällä hetkellä vastakkaisiin suuntiin. Isäntäryhmä Bournemouth on kahdeksan peräkkäisen Valioliigaottelun voitottomassa putkessa, kun taas Big Sam Allardyce on saanut lietsottua Evertonin seitsemän ottelun tappiottomaan kiitolaukkaan.

Bournemouthin ongelmat eivät ole tiivistyneet yhteen osa-alueeseen kentällä. Sen pelaamisen ytimeen vielä kauden alkupuolella kuuluneet tilanteenvaihdokset ovat vaihtuneet liian pitkiin väleihin linjojen välillä, jonka kautta pallollinen peli on mennyt huippujoukkueita vastaan yksin puskemiseksi ja pelin pakottamiseksi sekä vastaavasti puolustuspäässä mm. Manchester Cityä ja Liverpoolia vastaan rumalta näyttäneeksi selviytymistaisteluksi kun liigan kärkipään maalintekijät pääsivät juoksemaan täydellä vauhdilla niin laitapuolustajia kuin toppareitakin vastaan ja vastaavasti kymppialueella oli jatkuva uhka Bournemouthin maalia kohtaan. Vastaavasti myös loukkaantumiset ovat syöneet Cherriesin peliä ja lauantaillekin sairastuvalla on liuta sekä varmoja että epävarmoja poissaolijoita. Erityisesti isännät tarvitsisivat takaisin Andrew Surmanin luomaan pallollista peliä.

Edellisissä kolmessa ottelussa Bournemouthia vastaan on tehty peräti 11 maalia. Viimeisin koitos päättyi 3-3 – tasapeliin West Hamia vastaan erikoisten vaiheiden jälkeen. Bournemouth johti ottelua 2-1 vielä kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta Hammersin Marko Arnautovic iski päätöskympillä kahdesti ja pisteet vaikuttivat jo olevan matkalla Lontooseen kunnes Eddie Howen suojatit pelastivat itselleen pisteen Callum Wilsonin tasoitettua pelin lisäajalla hyvin kiistanalaisesti. Wilson puski pallon etutolpalta verkkoon niin että pallo näytti osuvan puskun jälkeen myös miehen omaan käteen ja samanaikaisesti linjatuomari nosti lippunsa ylös paitsion merkiksi. Syystä tai toisesta erotuomari Bobby Madley päätti kuitenkin käydä keskustelemassa linjatuomarin kanssa ja keskustelun lopputuloksena paitsioliputus hylättiin ja palloa vietiin keskelle maalin merkiksi.

Sam Allardyce tuli ja teki Evertonille sen minkä Sam Allardyce tekee: muutti sen joukkueeksi jonka lyöminen on erittäin hankala tehtävä kenelle tahansa. Se pystyy maalintekoon, mutta erityisesti se pystyy jälleen estämään vastustajan maalinteon ja olemaan prässissään aktiivinen ja inhottava pitäen kuitenkin välit tiiviinä. Big Sam on myös pumpannut jälleen ilmaa pelaajiensa renkaisiin ja kohentunut itseluottamus näkyy kentällä pelin nopeutumisena pelaajien osatessa valita oikean syötön paremmin ja liikkuessa oikea-aikaisemmin tyhjiin tiloihin pallottomina. Lauantaille Everton joutuu tekemään kasan muutoksia tiiviin pelirytmin vuoksi ja Toffeesin materiaalin syvyyttä testataan toden teolla sen kokeneiden runkopelaajien kärsiessä isäntien tapaan loukkaantumisista. Wayne Rooneyn pelikunto on vielä arvoitus, mutta täysikuntoinen Rooney voisi tässäkin ottelussa olla se ratkaiseva tekijä tasapelin ja voiton välillä.

Lähden liikkeelle siitä, että Everton kykenee pitämään itseluottamuksensa menettäneet isännät aisoissa ja raapimaan kasaan vähintään vierastasurin Evertonin maalin plustasoituksen antaessa erittäin pelattavan kertoimen 1,63. Bournemouthin alakerta on vuotanut siinä määrin, että on houkuttelevaa pelata sekä Evertonin maalimäärää että suoraa voittoa, mutta otan näistä mukaan sivupeliksi vain suoran voiton jolle saa hulppean kertoimen 3,2. Everton on tosin voittanut kymmenestä vierasottelustaan vain yhden ja pelannut tasan viisi, joten pääpaino ehdottomasti +1 puolella.

Vetovihje: Everton +1, Everton -0,5