0 Shares

[sportsbook id=”5256″ title=”West Brom – Arsenal”]

Peliruuhka painaa, miehistöä kierrätetään ja yllätyksiäkin syntyy, sitä Valioliigan härkäviikot ovat perinteisesti olleet. Tilanne on kuitenkin nykyisellään toisenlainen, sillä top6-joukkueiden materiaalin syvyys antaa mahdollisuuden rotaatioon ilman että myös peliruuhkassa tarpovien keskikastin, saati putoamistaistelussa olevien joukkueiden yllätysmahdollisuus kasvaa juurikaan. Jos jollain kärkikuusikon joukkueilla niitä epävarmuustekijöitä lähitulevaisuuden suhteen on, se on tosin juuri Arsenal sillä tähtipelaajien laajalti raportoidut lähtöaikeet sekoittavat pakkaa väkisinkin.

West Bromwichin managerivaihdos on toistaiseksi jäänyt lähinnä nimen vaihtumisen asteelle. Tony Pulisin tilalle tuli toinen kokenut kettu Alan Pardew, mutta kuuluisia tansseja ei olla vielä mieheltä päästy näkemään kun tulokset ovat olleet vähemmän mairittelevia. Weba on pelannut Pardew´n alaisuudessa nyt kuusi ottelua joista se ei ole voittanut yhtään, pelannut kolme maalitonta tasapeliä ja hävinnyt kolme. Maaleja se on onnistunut tekemään yhteensä kaksi ja kolmessa kotiottelussa on nähty kaksi maalitonta tasuria sekä 1-2 – tappio Manchester Unitedille. Baggies onkin valunut jälleen sarjataulukon hännänhuipuksi, mutta ei sen tilanne täysin toivoton ole.

WBA:n materiaali ei ole avauskokoonpanon osalta sarjatasolle sopimaton muuten kuin hyökkäyspään osalta. Puolustuksessa Jonny Evans, Kieran Gibbs ja alkukauden Fantasy-sensaatio Ahmed Hegazi ovat olleet luotettava paketti ja keskikentän keskustassa Gareth Barry on vuosistaan huolimatta yhä kovan luokan jalkapallotietokone kun taas vierellä Jake Livermore hoitaa liikkuvampaa roolia tavalla joka on saanut Gareth Southgaten nostamaan miehen jopa Englannin maajoukkueeseen. En pureudu viimeisimpään mainintaan sen enempää, vaan totean että hyökkäyksessä ajoittain väläyttelevän Jay Rodriguezin sekä EM-kisoissa hetkellisesti pallotaikuriksi muuttuneen Hal Robson-Kanun taso ei ole riittänyt tällä kaudella mihinkään. Venezuelalaishärkä Salomón Rondónin puuttuessa Pardew joutunee luottamaan joko toiseen näistä kaksi maalia mieheen tällä kaudella tehneistä kärkimiehistä tai aloittamaan molemmilla samanaikaisesti.

Arsenalilla on ottelussa kolme haastetta: näytönhaluinen isäntäjoukkue, näytönhaluisten omien rotaatiopelaajien saaminen pelaamaan yhteen sekä peli Chelseaa vastaan tulevana keskiviikkona. Ensimmäinen juhlapyhien banaaninkuori oli Gunnersilta lopulta selkeästi väistetty joukkueen hakiessa vierasvoiton Crystal Palacesta vaikka Palace lopussa 2-3 – kavennuksen pääsikin iskemään. Alexis Sánchez iski kahdesti ja vaikka brittimedia nostikin otsikot siitä etteivät joukkuekaverit olisi juhlineet chileläisen ensimmäistä osumaa välirikon ja mahdollisen siirron takia, Sánchez näytti ennen muuta sen että hän on ensinnäkin ammattilainen joka tekee työnsä laadukkaasti niin kauan kun kantaa paitaa ja toisekseen sen että rotaatiossa hänen nimensä ei ole jatkossakaan ensimmäisten joukossa. Sánchezin pelimäärät ovat olleet viime vuosina käsittämättömiä ja kuorma valtava miehen ollessa sekä Arsenalin että Chilen kantava voima ja pelityylin hurjan repivä, mutta edelleen mies jaksaa painaa. Nyt Alexis on osunut kahdessa ottelussa peräjälkeen ja maalien makuun päässyt Sánchez on isännille pahimmillaan painajainen.

Kun katsoo West Bromin kotisaldoa sekä Arsenalin eroa koti- ja vierasotteluiden välillä, herää väkisinkin ajatus melko nihkeästä kamppailusta jossa yksikin maali voi olla ratkaiseva. Baggies on voittanut 10 kotiottelustaan yhden tehden yhteensä yhdeksän maalia, kun taas Gunners on vieraissa voittanut 10 matsistaan nyt kolme osuen 12 kertaa. Sillä on nostaa penkiltä avaukseen uutta virtaa, mutta pelituntuma näillä miehillä on Eurooppa-liigan tarjoamasta rotaatiomahdollisuudesta huolimatta puutteellinen. Ottelussa on siis useita epävarmuustekijöitä, mutta näen mahdollisuuden vähämaaliseen kamppailuun markkinaa suurempana ja alle 2,5 maalia valitaan pohjapeliksi kertoimella 2,03. Sen rinnalle otetaan Arsenalin voitto, sillä sen yksilöistä löytyy potentiaalia yhteen ratkaisevaan iskuun merkittävästi isäntiä enemmän sekä vielä vierasvoitto alle 3,5 maalin kokonaissaldolla tuomaan tasapainoa.

Vetovihje: Alle 2,5 maalia, Arsenal -0,5, vierasvoitto + alle 3,5 maalia. 0-1.