0 Shares

[sportsbook id=”5263″ title=”City – Watford”]

City jyrää Valioliigan kärjessä, vaikka ensimmäinen tappio olikin uudenvuodenaattona todella lähellä Crystal Palacen vieraana. Selhurst Parkin ottelu oli maalittomuudestaan huolimatta erittäin dramaattinen, eikä vähiten siksi että kentältä poistuivat Cityn puolelta loukkaantuneina sekä brassikärki Gabriel Jesus että Valioliigan kauden parhaan pelaajan nimikkeessä tähän mennessä vahvasti kiinni oleva Kevin de Bruyne. Watfordin alamäki jatkui, kun hetkellinen piristyminen Tapaninpäivän kotivoiton muodossa sai jatkoksi massiivisen sulamisen Watfordin menettäessä kotonaan 1-0 – johtoaseman siten että sarjajumbo Swansea tuli vielä kaiken kukkuraksi viimeisten viiden minuutin aikana ohi ja otti 1-2 – vierasvoiton.

City väisti luodin Selhurst Parkilla, sillä vaikka se ottikin tasaisen avausjakson jälkeen selkeän hallinnan ottelussa, maalia se ei onnistunut tekemään ja aivan lopussa erotuomari Jon Moss osoitti palloa pilkulle Raheem Sterlingin rikottua boksin sisään rynninyttä Wilfried Zahaa. Ederson kuitenkin torjui Luka Milivojevicin surkean pilkun ja Citizens marssii edelleen tappioitta sarjan kärjessä yli 10 pisteen erolla seuraaviin.

Poissaolijoiden listalla on jo mainittujen avainpelaajien lisäksi henkilökohtaisista syistä poissa ollut David Silva. Brittimedian tietojen mukaan Silva olisi kuitenkin jo palannut harjoituksiin, joten voi olla että espanjalainen nähdään joko penkillä tai jopa avauksessa. Puolustukseen palannee jo viime ottelussa penkillä ollut John Stones naamiomies Eliaquim Mangalan tilalle.

City pelasi hurjan Joulukuun, sillä Sky Bluesin ottelulistalta löytyy viime kuun puolelta peräti yhdeksän ottelua kaikissa kilpailuissa joista kuusi oli vierasotteluita. Juuri nyt rasituksen ollessa suurimmillaan ja pelaajarinkien ollessa todella koetuksella, on jopa Manchester City ahtaalla avainpelaajien tippuessa sairastuvalle. Leveyttä sarjakärjen materiaalista kuitenkin löytyy ja kotonaan se oli myös Joulukuussa rautaa voittaen kaikki kolme otteluaan ja takoen niissä kymmenen maalia.

Watfordin valuminen alaspäin sarjataulukossa on tällä hetkellä vauhdiltaan kovaa. Mahtavan alkukauden pelannut Hornets-miehistö saalisti viime kuun seitsemästä ottelustaan vain yhden voiton ja yhden tasapelin häviten viidesti. Sairaslista on vieraillakin pitkä, eikä portugalilaisluotsi Marco Silvalla ole enää juuri muita mahdollisuuksia kuin kierrättää ja laittaa bussi parkkiin Etihad Stadiumilla. Vieraiden pallollinen pelaaminen kun on hyytynyt ja passivoitunut alkukaudesta pahoin, eivätkä hienoja otteita esittäneet keskikenttämies Abdoulaye Doucouré ja brassilaituri Richarlisonkaan ole enää päässeet tehojen suhteen alkukauden tasolle.

Aiemmin tällä kaudella City kävi Watfordin vieraana murskaten tämän 0-6. Vieraille tiistai-illasta tulee selviytymistaistelu, jossa niukkoja tappioita kokeneen ryhmän selkärangan lujuus todella mitataan. Isännät tulevat vyöryttämään peliä jatkuvasti kohti maalia ja on todella vaikea nähdä Watfordin kestävän painetta koko 90 minuutin ajan. Otan pohjapeliksi Manchester Cityn yli 2,5 maalia kertoimella 1,58 ja sivukohteiksi kotijoukkueen voiton päästämättä maalia (1,94) sekä isäntien vähintään kolmen maalin voiton (2,07). Mikäli City pääsee puoliajalle johdossa, jäljestä voi tulla hyvinkin rumaa, niin paljon laajempi ja laadukkaampi sen materiaali on ja niin heikolta vieraiden tämän hetken kunto näyttää.

Vetovihje: Manchester City yli 2,5 maalia, kotijoukkue voittaa päästämättä maalia, City -2,5. 3-0.