0 Shares

[sportsbook id=”5266″ title=”Arsenal – Chelsea”]

Keskiviikkoillan huippuottelu Emiratesilla kerää puoleensa kuningaspelin ystäviä ympäri maailmaa. Arsenal menetti sunnuntaina johtoasemansa West Bromin vieraana viime minuuteilla kun Mike Dean puhalsi isännille erään pehmeimmistä pilkuista joita tällä kaudella ollaan nähty, kun taas Chelsea rallatteli viime viikolla kaksi kotivoittoa päästämättä maaliakaan Brightonin ja Stoken vieraillessa Stamford Bridgellä. Jälkimmäinen otteluista pelattiin lauantaina, jolloin Blues murjoi Stokea vastaan rumat 5-0 – lukemat.

Arsenalilla on otteluun valmistauduttaessa terveystilanteen osalta huomattavasti kyisempi pelto kynnettävänä kuin vastustajallaan. Pitkäaikaispotilaiden lisäksi loukkaantuneiden lista kasvoi sunnuntain ottelussa Sead Kolasinacin muodossa, mikä on potentiaalisesti suuri ongelma jollei Nacho Monrealia saada pelikuntoon puolustuksen vasemmalle laidalle kolmen tai neljän linjaan vaikka Chelsean peli toki enemmän vasemman laidan kautta pyöriikin. Myös Laurent Koscielnyn ja Mesut Özilin pelaaminen on vielä kysymysmerkki, mutta varsinaiseen pelin kuvaan tuonkaan kaliiberin yksilöiden poissaolo ei mielestäni vaikuttaisi merkittävästi.

Arsenalilla on mielestäni ottelussa melko suuri vaara astua Antonio Conten asettamaan ansaan. Chelsea pääsee peliin tuoreempana, terveempänä ja saatuaan puolustuspään tasapainon ja itseluottamuksen jälleen merkittävästi paremmalle tolalle kuin vielä kaksi kuukautta sitten. Se ei ole sattumaa, kuten ei sekään että N´Golo Kantén paluu pelikentille tapahtui samoihin aikoihin. Nyt Conte pääsee peluuttamaan peliä juuri kuten haluaa: syömällä Arsenalin pallollista pelaamista prässillä joka ei ole yliaktiivinen, mutta kuitenkin selvästi kovempi ja kuormittavampi mihin Gunners yleensä kotonaan joutuu. Samalla Chelsea tappaa pelin tempoa pois, katkoo syöttöketjuja ja antaa Arsenalin pitää palloa vain siellä mistä sillä ei ole uhkaa iskeä. Arsenalin identiteetti vaatii kotona avoimeen kaksintaisteluun lähtemistä ja se on aiemminkin turhautunut Bluesin kliiniseen, fyysiseen ja suoraviivaiseen pelaamiseen Chelsean ollessa iskussa. Nyt Chelsea alkaa olla jälleen lähellä sitä, vaikkei peli ole vielä missään nimessä mestaruuskausien veroista ollutkaan. Tulokset puhuvat silti puolestaan.

Chelsea kykenee jäädyttämään pelin keskiviikkona enkä usko sen olevan edes suurissa vaikeuksissa asian kanssa. Kokonaan toinen asia on, kuinka paljon tilaa se saa omille vastahyökkäyksilleen. Arsenal tietää ja tuntee Chelsean pelaamisen luonnollisesti läpikotaisin ja sen täytyy saada miehiä pallon alle myös menetysten jälkeen. Kauden kääntyessä kevätkaudella ja ottelumäärän ollessa yli puolivälin tappiot näissä top6-joukkueiden kohtaamisissa ovat myrkkyä ajan käydessä vähiin erojen kuromisessa, eivätkä Arsenalin ja Chelsean kamppailut ole ylipäätään viime vuosina olleet mitään maalijuhlia. Tällä kaudella pisteet jaettiin jo kertaalleen 0-0 – tuloksella, enkä usko ottelussa juhlittavan sen enempää maaleilla kuin aivan ykköskategorian maalipaikoillakaan mikäli Arsenal ei onnistu heti alkurynnistyksessä maalinteossa. Otankin pohjapeliksi alle 2,5 maalia jolle saa mainion kertoimen 2,2. Sivupelinä otan mukaan vähämaalisen tasapelin, joka ei olisi kummallekkaan otteluruuhkassa katastrofi sekä varmisteluna alle 3,5 maalia, joka sekin antaa vielä kertoimen 1,49.

Vetovihje: Alle 2,5 maalia, tasapeli + alle 2,5 maalia, alle 3,5 maalia.