0 Shares

[sportsbook id=”5285″ title=”Spurs – Everton”]

Cup-kierrosten jälkeen Valioliiga palaa taas täydellä höyryllä ja Spurs saa vieraita Liverpoolista, Stanley Parkin siniseltä laidalta. Molemmat joukkueet pääsevät kamppailuun levänneinä, mutta pitkäaikaisloukkaantuneita puuttuu molempien riveistä yhä.

Kesken Tottenhamin kotiottelun West Hamia vastaan näytti jo siltä, että Spurs selvittää joulun ja uudenvuoden otteluruuhkan täysillä pisteillä kun se painoi peliä Hammers-päätyyn jatkuvasti. Pedro Obiang kiskaisi kuitenkin kanin hatusta ja niittasi lähes 30 metristä Hugo Llorisin vartioiman maalin yläkulmaan lukemiksi 0-1 West Hamin ensimmäisellä laukauksella kohti maalia 20 minuuttia ennen loppua. Tasoihin Spurs nousi, muttei saanut tilastollisesta ylivoimastaan huolimatta leivottua enää ratkaisumaalia.

Isäntien alakerrasta puuttuu edelleen toppari Toby Alderweireld sekä siirtohuhujen kohteena jälleen oleva laitapakki Danny Rose, mutta Tottenhamin pakka alkaa olla muilta osin taas tiiviissä kuosissa. Pochettinon miehiä on kivitetty epätasaisten tulosten johdosta viime kuukausina ja onkin kiistatta totta, ettei pohjoislontoolaisilla ole enää varaa useisiin tasapeleihin ennalta heikompia vastustajia vastaan mikäli Mestareiden Liigaa halutaan nähdä Tottenhamin uudella stadionilla ensi kaudella. Harry Kanen sairastelut ovat ohi ja pienen levon jälkeen Toffees-puolustuksella on jälleen ohjaamo täynnä käsiä kun Kane pyritään pitämään pois tekopaikoilta.

Evertonin kuherruskuukausi Sam Allardycen alaisuudessa päättyi viimeistään paikallispelitappioon FA Cupissa. Big Sam on saanut Evertonin pelaamaan alkukautta huomattavasti selkeämpää peliä, mutta tasaisuus sen pelaamisesta puuttuu yhä. Rytminvaihdokset ja vastahyökkäykset näyttivät cupin pelissä vaarallisemmilta kuin vielä Valioliigan samaisessa ottelussa neljää viikkoa aiemmin ja terveen Yannick Bolasien avulla sinisiltä voi odottaa samanlaista iskua myös Lontoossa. Turkkilaiskärki Cenk Tosunista Everton saa joiltain osin vanhan liiton ysipaidan, vahvan pääpelaajan mutta jolla on kuitenkin edellytykset pelata molemmilla jaloilla sekä tehdä tilaa tekeviä juoksuja joiden taustaan jäävät taskut Rooney ja Sigurdsson kyllä haistavat erinomaisesti.

Evertonin vierassaldo on ollut myös Allardycen alaisuudessa melko lohduton, vaikka se viime kuussa tärkeän vierasvoiton Newcastlesta ottikin. Voitto oli Toffeesin ainoa tämän kauden Valioliigan vieraspeleissä, joita on ehtinyt kertyä jo 11. Päällimmäinen syy tähän on tehottomuus, sillä verkko on soinut noissa otteluissa vastustajan päädyssä vain kahdeksan kertaa. Spursin aggressiivista pelitapaa vastaan Evertonin mahdollisuus on keskikentän nopeassa ylittämisessä, joko vastahyökkäyksissä jalalla tai ilmassa kohti targetmiestä. Vieraiden laadukkaiden maalipaikkojen on joka tapauksessa helppo kuvitella jäävän vähiin, mutta toisaalta myöskin Tottenhamin ylikävely olisi kuitenkin yllätys. Evertonin miehistössä on laatua ja sen pelaamiseen on ilmaantunut uutta itseluottamusta jonka turvin se on vahvimmilla sijaan 7 lopullisessa sarjataulukossa. Spurs on osoittanut olevansa kärsivällinen, mutta myös haavoittuva jos peli pysyy tasalukemissa yli tunnin kohdalle ja juuri sitä Allardyce miehistöineen lähtee lauantaina hakemaan.

Mielestäni paras lisäarvo löytyy vedosta kotivoitto + alle 3,5 maalia. Kuten sanoin, en odota ottelusta maalijuhlaa ja kyseinen vetomuoto kattaa myös erittäin mahdollisen tuloksen 2-1. Pidän todennäköisimpinä tuloksina kotivoittoja 1-0 ja 2-0, mutta kerroin 1,94 riittää mainiosti mainitun yhdistelmän pelaamiseen. Sivuvetona otan kuitenkin myös vielä pienimaalisemman kotivoiton kertoimella 3,25.

Vetovihje: Kotivoitto + alle 3,5 maalia, kotivoitto + alle 2,5 maalia. 1-0.