0 Shares

[sportsbook id=”5289″ title=”ManU – Stoke”]

Valioliigakierros päättyy maanantai-iltana Manchesterissä, jossa United saa vastaansa vieraita hieman yli 50 kilometrin päästä. Stoke saapuu vieraisille sekavassa tilassa, sillä seuraa viidellä kaudella luotsannut United-legenda Mark Hughes ei saavu entiseen kotiluolaansa vieraiden managerina eikä joukkueella ole tällä hetkellä vakinaista manageria. Samalla ovenavauksella Hughesin kanssa poistui myös apulaismanageri Mark Bowen ja käskyjä harjoituksissa sekä peleissä jakelee toistaiseksi edustusjoukkueen valmennusryhmään kuulunut Eddie Niedzwiecki. Martin O´Neillin kieltäydyttyä pestistä seuraava ehdokas uudeksi manageriksi on brittimedian mukaan vanha kunnon Paul Lambert.

United teki usean muun joukkueen tavoin Liigacupista pudottuaan matkan lämpimään viime viikonlopun FA Cupin kierroksen jälkeen. Dubaissa leireillyt Red Devils – ryhmä on saamassa takaisin loukkaantuneita pelaajiaan, minkä Jose Mourinho taatusti toivoo tuovan takaisin sitä virettä jota United osoitti alkukaudesta. Juhlapyhien otteluruuhkassa punaisten kone näytti sakkaavan pahemman kerran sen jäätyä kolmeen peräkkäiseen tasapeliin vastustajien ollessa ennakkoon useampaa painoluokkaa kevyempiä. Tyly vierasvoitto Evertonista laskematta laukaustakaan kohti omaa maalia oli kuitenkin osoitus siitä, miksi United keikkuu sarjassa kakkosena: se on tehokas, mutta ennen kaikkea erittäin hankala murtaa. Hyökkäyspäässä se on saanut sairastuvalta takaisin sekä Paul Pogban että hurjasta ilmalennostaan/alastulostaan nopeasti toipuneen Romelu Lukakun. Ennen kaikkea esiin on kuitenkin noussut hurjassa vireessä oleva Jesse Lingard, jonka paikka kärjen takana on tällä hetkellä itsestäänselvyys.

Stoken huolien alkulähdettä ei tarvitse hakea tilastoista kissojen ja koirien kanssa. 47 päästettyä maalia 22 ottelussa on Valioliigan korkein lukema eikä sen kanssa voi elää yksikään joukkue. Terveyshuolet vaivaavat alakertaa ennen maanantain kamppailua ja voi hyvinkin olla, että erinomainen toppari Kurt Zouma sekä Englannin maajoukkueen ykkösmaalivahdiksi ensi kesän MM-kisoihin tarjolla oleva Jack Butland saavat ympärilleen jotain muuta kuin joukkueen ykkösvaihtoehdot. Nähtäväksi jää kuinka seuran sekasortoinen tilanne näkyy joukkueen esityksessä Unelmien Teatterissa, mutta helpoksi sen iltapuhdetta ei voi luvata. Hyökkäyspäässä Potters ei ole missään nimessä täysin hampaaton ja vaihdokset voivat tuoda jälleen uutta virtaa mm. Xherdan Shaqiriin, jolla on tapana tehdä ainoastaan maailmanluokan maaleja silloin kun mies sille päälle sattuu. Nyt vastassa on kuitenkin vähiten maaleja kotonaan päästänyt ryhmä eikä Stoke tule saamaan tilaa eikä aikaa missään päin kenttää.

Ottelu on isännille erinomainen tilaisuus hakea lisää itseluottamusta kauden kääntyessä kohti ratkaisuvaiheitaan. Mourinhon miehet ovat olleet tällä kaudella erinomaisia vääntämään kliinisiä voittoja, eikä olisi minkään valtakunnan yllätys jos siihen listaan lisättäisiin yksi onnistuminen lisää. Lähden pelivalinnoissani liikkeelle siitä, että United pitää oman päänsä puhtaana ja tekee avausjakson tapahtumista riippuen maaleja mitä tahansa kolmen ja seitsemän väliltä. Liian rohkaisevaksi Stoken esityksiä top 6 – joukkueiden vieraana ei näet voi tällä kaudella sanoa: Manchester City kaatoi sen 7-2, Tottenham 5-1 ja Chelsea vasta kaksi viikkoa sitten 5-0. Jopa kolme sarjatasoa alempana nykyisellään majaileva Coventry teki Stoken verkkoon kaksi maalia kotivoitossaan ja noiden esitysten perusteella Niedzwiecki saa olla melkoinen konvehtitehtailija jos vieraiden pakka kestää kasassa koko 90 minuuttia. Sivupeliksi otankin kotijoukkueen maalimäärän, sillä pelin mahdollisesti auetessa riski myös isäntien päästämään maalin kasvaa.

Vetovihje: Manchester United voittaa päästämättä maalia, United yli 2,5 maalia.