0 Shares

[sportsbook id=”5302″ title=”West Ham – Bournemouth”]

Lontoon Olympiastadionilla kohtaa kaksi vaihtelevia otteita esittänyttä joukkuetta. West Ham on löytänyt Valioliigassa jälleen hyökkäyssaappaansa tehden viidessä edellisessä liigaottelussaan 12 maalia, mutta omakin rysä on heilahtanut yhdeksän kertaa. Viimeisimpänä liigaesityksenä oli vahva vierasvoitto Huddersfieldistä lukemin 1-4. Bournemouth taas kylpee viikolla kärsitystä tylystä FA Cupin tappiosta huolimatta myötätuulessa, sillä se sai jo melko pitkäksi venyneen kuivan kautensa katki ensin kotivoitolla Evertonista ja toisti tempun vielä Arsenalia vastaan.

West Ham on menettänyt jälleen runkomiehiään loukkaantuneiden listalle. Toppari José Fonte ja juonikas laitalinkki Michail Antonio ovat olleet sairastuvalla jo pidemmän aikaa, mutta nyt kuntoutusosastolle liittyi myös loukkaantumiseensa asti vahvasti siirtohuhuissa Chelseaan (!) linkitetty Andy Carroll. Huippuiskuun nousseet Marko Arnautovic ja Manuel Lanzini olisivat tosin hyvinkin saattaneet viedä avauskokoonpanon paikat muutenkin.

Maalinteko Hammersiltä on siis viime aikoina sujunut ja David Moyes on tuonut hyökkäyspelaamiseen ylipäätään selkeämpää rakennetta. Puolustussuunnassa isännillä riittää yhä työmaata, mutta senkin osa-alueen vahvistumisesta on nähty viitteitä mm. Tottenhamia vastaan pelatussa tasapelissä sekä erityisesti viime kuun peräkkäisissä nollapeleissä Chelsean ja Arsenalin isäntinä. Tasaisuus Ironsin otteista edelleen puuttuu, mutta sillä on kaikki edellytykset tehdä lauantainakin riittävä määrä maaleja voittaakseen.

Bournemouthin joukkuepuolustaminen on ollut viime aikoina tuuliajolla. Sen maaliverkko on soinut viidessä edellisessä Valioliigaottelussa yhteensä peräti 15 kertaa ja edellisestä nollapelistä kaikissa kilpailuissa tulee pian kuluneeksi kaksi kuukautta. Kotivoitto Arsenalia vastaan nosti tunnelmia Cherries-leirissä ja hyökkäyspäässä kärkimies Callum Wilson sekä potentiaalia huomattavasti alkukautta parempaan omaava räjähtävä Jordon Ibe ovat nousseet edelliskierroksilla voittamisen mahdollistavalle tasolle.

Bournemouth kääntää edelleen peliä erinomaisesti ja siltä löytyy myös riittävä määrä laadukkaisiin pystysyöttöihin sekä keskityksiin kykeneviä pelureita ollakseen vaarallinen lähes ketä vastaan tahansa. West Ham tarjoaa hyvän alustan noille pyrkimyksille, mutta Eddie Howen miehistö saa olla vastaavasti tarkkana kun Hammers lähtee kontraamaan. Joukkueet kohtasivat vastikään Tapaninpäivän Valioliigakierroksella ja tuolloin pisteet tasattiin Dean Courtilla hengästyttävien vaiheiden jälkeen 3-3 – tuloksella. Maalien odotusarvo on nytkin korkealla, joten otan selkeäksi pelivalinnaksi yli 2,5 maalia kertoimella 1,85. Sivupelinä mukaan pääsee myös korkeampi maalilukema yli 3,5, jonka kerroin on jo hulppea 3,1.

Vetovihje: Yli 2,5 maalia, yli 3,5 maalia.