0 Shares

[sportsbook id=”5305″ title=”Southampton – Tottenham”]

Sunnuntain ainoassa Valioliigakamppailussa kohtaavat kymmenen ottelua voitoitta tarponut Southampton sekä paikasta ensi kauden Mestareiden Liigaan kamppaileva Tottenham. Vastikään laajalti elämäänsä myös Southamptonin managerina käsitelleen kirjan julkaissut Mauricio Pochettino palaa jälleen entiselle kotistadionilleen vieraiden managerina ja voi laittaa maanmiehensä Mauricio Pellegrinon työpaikan vaakalaudalle mikäli Spurs hakee St Mary’s Stadiumilta täyden pistepotin.

Southampton on valunut sarjataulukossa jo pisteen päähän putoamisrajasta. Edellisessä kamppailussaan se koki karvaan pistemenetyksen Watfordin vieraana menetettyään 0-2 – johtonsa vaikka lopulta pisteen saikin. Erikoistilanteissa erittäin vaarallinen James Ward-Prowse osui Vicarage Roadilla kahdesti ja muutenkin Sotonin hyökkäyspelaaminen on alkanut jälleen osoittaa merkkejä elämästä. Materiaaliltaan Southampton ei ole enää muiden Valioliigajoukkueiden tekemien ostojen jälkeen sitä mitä muutama vuosi sitten ja erään saarivaltion johtavista akatemioista omaava etelärannikon seura onkin todellisen putoamisuhan alla.

Southamptonin pelitapa ei ole ollut Pellegrinon alaisuudessa enää niin pallollinen ja hyökkäyssuuntaan aktiivinen kuin Saints on viime vuosina ollut. Muihin samoista sijoista kilpaileviin joukkueisiin verrattuna se on kuitenkin huomattavasti hyökkäävämpi ja Ward-Prowse sekä Dusan Tadic ovat pelaajia jotka saavat epävarmuutta aikaan myös Tottenhamin puolustuksessa boksin reunoille päästessään. 1320 minuuttia ilman maalia kärkimiehenä pelannut Shane Long osui hänkin kuun alkupuolella Crystal Palacea vastaan, eikä Southamptonin maali yllättäisi.

Tottenham saapuu vierasreissulleen hyvässä lyönnissä. Harry Kane on löytänyt sairastelun jälkeen jälleen huippuvireen ja isäntien varamiehinen puolustus on Virgil Van Dijkin lähdön sekä erinomaisen japanilaistoppari Maya Yoshidan loukkaantumisen jälkeen helisemässä Kanen sekä vastahyökkäyksissä Southamptonia todella satuttamaan pystyvien Dele Allin sekä Heung-min Sonin kanssa. Edelliskierroksella Everton kaatui tylysti 4-0 eikä Pochettinon miehistön edellytyksiä kiivetä taistelemaan jopa sarjan kakkossijasta ole edelleenkään syytä epäillä.

Vedonlyönnin kannalta esille nousee useampikin kiinnostava kohde. Vierasvoitto + yli 2,5 maalia on erinomainen kohde kertoimella 1,97. 0-1 ei kuitenkaan ole tässä ottelussa se todennäköisin skenaario vierasvoiton toteutuessa. Myös vierasvoitto yli 2,5 ja jopa 3,5 maalin kokonaismäärällä on hyvä kohde, sillä potku-uhan alla olevan managerin joukkue saattaa hyvinkin jäädä jyrän alle mikäli Spurs pääsee johtoon ennen ensimmäisen puolen tunnin aikana. Kanen maali-iloittelukaan ei ole millään lailla poissuljettua, joten otan mukaan sivuvetona miehen vähintään kaksi maalia. Ennakoin näet Pellegrinon olevan isäntien managerina sunnuntaina viimeistä kertaa.

Vetovihje: Vierasvoitto + yli 1,5 maalia, vierasvoitto + yli 2,5 maalia, vierasvoitto + yli 3,5 maalia, Harry Kane vähintään kaksi maalia. 1-4.