0 Shares

[sportsbook id=”5308″ title=”Swansea – Liverpool”]

Valioliigakierros täydentyy maanantai-iltana Swansean toimiessa isäntinä Liverpoolille. Portualilaisen Carlos Carvalhalin managerikseen Sheffield Wednesdaysta napannut Swansea majailee edelleen sarjassa viimeisenä, mutta sen tulosten sekä pelaamisen suunta on kuitenkin kääntynyt nousuun. Liverpool taas on 18 ottelun tappiottomassa putkessa ja sen putken kiiltävin osa on viimeisin ottelu jossa Reds kaatoi Manchester Cityn kotonaan. Asetelmat otteluun eivät kuitenkaan ole täysin yksioikoiset.

Swansea on löytänyt pallolliseen pelaamiseensa uutta juonta uuden managerin myötä. Carvalhal on aktivoinut sekä prässipelaamista että pallollista tekemistä luomalla aiempaa enemmän alueellisia ylivoimia ja aiempaa aktiivisempi ote on piristänyt vielä viime kuussa kovin aneemisella otteella laahustanutta Swans-laumaa. Tehtyjä maaleja isännillä on silti edelleen Valioliigassa vähiten, 14 osumaa 23 ottelussa kertoo tylyä kieltään. Nousukuntoinen Jordan Ayew on ollut ehkä selkein profiilinsa nostaja, ghanalaistaituri on näet osunut neljä kertaa edellisten seitsemän ottelun aikana ja myös miehen prässääminen on ollut aggressiivista. Alkukaudesta loistaneen Tammy Abrahamin menetettyä vireensä ja kärsittyä loukkaantumisista Carvalhal tarvitsee vastaavia tekoja lähiviikkoinakin.

Liverpoolin leirissä tunnelma on rauhoittunut Coutinho-kohun jälkeen joukkueen esitettyä parastaan toisen puoliajan ensimmäisten 20 minuutin aikana kun Reds repi Manchester Cityn lyhytsyöttöpelin hajalle tavalla jota ei oltu nähty alkukaudella vielä kertaakaan. Liverpool ei silti olisi Liverpool mikäli se ei olisi ollut vaarassa menettää 4-1 – johtoaan vielä viime minuuteilla, mutta johto kesti ja vieraat saapuvat Liberty Stadiumille hyvässä vireessä sekä hyvin levänneinä. Virgil Van Dijkin takareisi on vetreytynyt pelaamisen mahdollistavaan kuntoon ja Alberto Morenokin on valmiina hyppäämään kehiin, vaikkakin Andy Robertsonin hurja työmoraali Cityä vastaan pitänee espanjalaisen vielä penkillä. Neljä maalia Swanseaa enemmän Valioliigassa tähän mennessä viimeistellyt Mohamed Salah on toipunut flunssasta ja aloittanee.

Joukkueet kohtasivat Tapaninpäivänä Anfield Roadilla, mutta tuosta kamppailusta ja sen 5-0 – tuloksesta voi päätellä melko vähän. Pelin kokonaiskuva oli selvästi lukemia tasaisempi ja Swansea oli vielä tuolloin väliaikaismanageri Leon Brittonin alaisuudessa. Jürgen Klopp sanoikin, ettei aio edes katsoa tuota ottelua vaan siirtää taustaryhmineen fokuksen peleihin joissa uusi manageri on ollut jo tuomassa ideoitaan pelaamiseen. Myös isäntien lähestymiskulma peliin on arvoitus: on vaikea nähdä Swansean haastavan Liverpoolia avoimesti, mutta se ei myöskään ole parhaimmillaan vetäytyessään kuoreensa. Oletuksena lähden kuitenkin siitä, että taktiikasta riippumatta kaksi asiaa toteutuu: Swansea tulee saamaan maalipaikkoja ja Liverpoolin vire sekä materiaalietu riittävät isäntien puolustuksen murtamiseen ennemmin tai myöhemmin. Voi hyvinkin olla että Swansea nousee vielä vähintään taistelemaan säilymisestä aivan viimeisille kierroksille asti, mutta nyt sen kohtalona taitaa olla tyytyminen mahdollisimman positiiviseen esitykseen.

Maalien odotusarvo on kohtalaisen korkea ja vierasvoitto + yli 2,5 maalia kertoimella 1,88 kelpaa pelivalinnaksi. Sivuvetoina otteluun napataan kolmessa edellisessä Swansea-ottelussaan viisi maalia tehneen Roberto Firminon koska tahansa tekemä maali kertoimella 2,18 sekä Ayew tekee maalin koska tahansa hulppealla kertoimella 6,5.

Vetovihje: Vierasvoitto + yli 2,5 maalia, Firmino tekee maalin koska tahansa, Ayew tekee maalin koska tahansa.