0 Shares

Huuhkajat on kokenut täydellisen muutoksen todella lyhyessä ajassa. Nyt Palloliiton pitäisi pystyä repimään buumista kaikki irti. (Kuva: TT)

Lähes päivälleen kaksi vuotta sitten Huuhkajat oli pohjalla. Suomi oli juuri hävinnyt kotiottelun Ukrainalle ja kyseessä oli seitsemäs voitoton karsintapeli putkeen. Edeltävässä harjoitusottelussa joukkue päätyi 1-1 -tasapeliin Liechtensteinin kanssa. Lisäksi maajoukkueella riitti takaiskuja avainpelaajien lopettamisten ja Roman Eremenkon kokaiinikäryn myötä. Kokonaisuudessaan Huuhkajien ympärillä oli todella negatiivinen ilmapiiri.

Nyt kellossa on täysin eri ääni. Huuhkajat on noussut Markku Kanervan alaisuudessa suosta kahvipöytäkeskustelujen puheenaiheeksi. Suomi on kulkenut lyhyessä ajassa todella pitkän matkan. Tuskin kukaan Huuhkajien kannattaja osasi unelmoidakaan tilanteesta, jossa joukkue olisi kaksi vuotta pohjakosketuksen jälkeen.

Suomi päätti vuoden 2018 MM-karsinnat neljään tappiottomaan peliin, joka oli varovainen lähtölaukaus nousukiidolle. Todellinen napakymppi oli Kansojen liiga, jossa Suomi nappasi lohkovoiton ja kamppailee yhä paikasta EM-kisoihin. 

Viime vuoden syksyllä alkanut buumi on siivittänyt Huuhkajat käsittämättömään liitoon, joka koki toistaiseksi suurimman kliimaksinsa lauantaina Tampereella. Suomi nappasi täyden kotiyleisön edessä upean voiton Bosnia-Hertsegovinasta. Vilpitön joukkueen ja katsojien välinen ilo ei jättänyt varmasti ketään kylmäksi.

Tulos ei ollut missään määrin edes yllätys. Kanerva on valanut joukkonsa täyteen itseluottamusta ja kyseessä on äärimmäisen sitoutunut joukkue. Vaikka uskomattomassa vireessä olevan Teemu Pukin johdolla joukkueessa on paljon laadukkaita pelaajia, niin Huuhkajien erinomaisuus piilee yhtenäisyydessä. 

Huuhkajilla on vielä pitkä matka EM-kisoihin, mutta jo pelkästään kahdessa vuodessa tapahtunut valtava muutos Palloliiton kruununjalokivelle on erinomainen asia kotimaisen jalkapallon kannalta. Tästä buumista pitäisikin pystyä nyt repimään kaikki irti, kun Huuhkajat on noussut jälleen koko kansan huulille. Ja tällä kertaa positiivisessa valossa.