0 Shares

Suomi täyttää itsenäisenä valtiona tänä vuonna 102 vuotta. Ensimmäiset jalkapallon MM-kisat potkaistiin käyntiin kesällä 1930 Uruguayssa, EM-kisat seurasivat heti perään 1960. Yhteenlaskettuna Suomella on ollut mahdollisuus edetä jalkapallon arvokisoihin 148 vuotta tai 37 kertaa (22x MM-kisoihin, 15x EM-kisoihin). Kuva: TT

Monta kertaa paikka auringossa, uskottavana futisvaltiona, on ollut tuskastuttavan lähellä. Viimeisimpänä Roy Hodgson luotsasi Huuhkajat yhden voiton päähän vuoden 2008 EM-kisoista. Esko Malm vei Suomen voiton päähän vuoden 1980 EM-kisoista ja Martti Kuuselan Suomelle olisi riittänyt voitto Pohjois-Irlannista tai Romaniasta Meksikon MM-kisapaikkaan.

Lähellä, mutta niin kaukana. Toivo, pettymys ja epätoivo. Alemmuudentunne, jopa. Negatiiviset tunteet ovat velloneet suomalaisen jalkapallon ystävien mielessä, mutta nyt on aistittavissa muutos. Tuon muutoksen aikaansaaja on Markku Kanerva.

Muutos, suomalaisuuden ja suomalaisen futiksen evoluutio pois varovaisuudesta, pois me kuitenkin hävitään -mentaliteetista. Riveluutio.

Suomi nousi vedonlyönnissä suosikiksi Bosniaa vastaan ottelupäivänä oltuaan pitkään altavastaajana. Tiistaina Suomi on odotetusti ylivoimainen ennakkosuosikki vierasvoittoon Liechtensteinia vastaan Vaduzissa, kerrotaan Betssonin tiedotteessa.

Jännitys on poissa, rauhallinen, vakaa usko on tullut tilalle. Usko paremmasta huomisesta, usko Huuhkajien kisapaikasta vuoden 2020 EM-kisoihin. Usko noususta.

 


Suomessa uskonnollisen yhdyskunnan voi perustaa vähinitään 20 henkilöstä koostuva ryhmä. Perustajajäsenten tulee olla 18 vuotta täyttäneitä.


 

Jos Suomi voittaa tänään Liechtensteinin, ja voittaa Kreikan sekä nappaa pisteen Italialta syyskuun kotiotteluissa, on yhteinen unelma EM-kisapaikasta todella lähellä. Ja jos EM-kisapaikka varmistuu, ei Markku Kanervaa voi olla valitsematta toista kertaa Vuoden valmentajaksi Urheilugaalassa.

Kun näin käy, Rivestä voidaan tehdä samalla Suomen seuraava presidentti ja riveluutio nostaa virallisen uskonnon asemaan.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson tarjoaa jo nyt kertoimet vuoden valmentajasta. Jukka Jalosen kerroin on tällä hetkellä 1.35, Markku Kanerva saa kertoimen 3.00. Jos valinta kohdistuu keneen tahansa muuhun, olisi kerroin peräti 30.

Me uskomme, me lyömme Rivestä seuraavan vuoden valmentajan.

Hyppää Riven bandwagoniin ja lyö Rivestä vuoden valmentaja klikkaamalla tästä.

 


Uusi Betssonilla?
Avaa pelitili