0 Shares

Jari Kurri on ollut Jokerien omistajana vasta vajaan kuukauden, mutta pelaajalegendan kurssi on kääntynyt jo uskomattomaan laskuun. (Kansikuva: TT)

”Jokerit takaisin täysin suomalaiseen omistukseen”. Näin Jokerit tiedotti, kun Jari Kurri otti helsinkiläisseuran harteilleen.

– Olemme jatkossa täysin irti venäläisestä rahoituksesta, Kurri kiirehti keulimaan Jatkoaika.comille. 

Kurri kumppaneineen hehkutti kilpaa suomalaisuutta ja venäläisten siirtymistä taka-alalle, vaikka jokainen edes alkeellisesti matematiikkaa osaava kyllä ymmärsi, että Suomesta ei löydy millään tarpeeksi rahaa Jokerien pyörittämiseen. Silti Jokerien leirissä pyrittiin uskottelemaan, että kotimaasta löytyy tarpeeksi syviä taskuja.

Joihinkin kannattajiin tämä vielä upposi.

Maanantaina helsinkiläisseura tiedotti Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n ostaneen 40 prosenttia Jokerien osakkeista. Venäläisomisteisen yhtiön taustoihin voi tutustua tarkemmin esimerkiksi tässä Ylen jutussa. Vaikka yritys pitää majaansa Suomessa ja nimestä löytyy Harjavalta, niin konsernin päämaja löytyy Moskovasta. Juuri sieltä, mistä Jokereiden rahatkin löytyvät. 

Jokereiden osalta aallonpohja nähtiinkin kaupan julkistuksen jälkeen. Mediassa on luonnollisesti kyseenalaistettu väitteet yrityksen suomalaisuudesta, mutta Kurri sekä tuore toimitusjohtaja Eveliina Mikkola ovat kilpaa pyrkineet väittämään mustaa valkoiseksi. Saahan sitä uskoa vaikka joulupukkiin, mutta suureen massaan väitteet eivät luonnollisesti uponneet.

Jokerit on tehnyt neljän ensimmäisen KHL-kautensa aikana 56 miljoonaa euroa tappiota. Seuran entiset pääomistajat ovat kuitanneet tappioita pääomalainoilla. Kurri kertoi Ylen haastattelussa, että ei tiedä mitä lainoille kuuluu nykyään.

Erikoista, että vielä hetki sitten seuran täysin omistanut henkilö ei tiedä valtavasta lainataakasta. 

Kurrin meriitit pelaajana ovat kiistattomat, mutta elävä legenda on vetämässä karulla tavalla mainettaan vessasta alas. Jo ensimmäinen kuukausi Jokereiden pääomistajana on tarjonnut melkoisia käänteitä. Mitähän kaikkea muuta on luvassa?