0 Shares

Ensi viikonloppuna käytävä NHL:n varaustilaisuus on historiallinen, sillä suomalaispelaaja huudetaan ensimmäistä kertaa Draftin ensimmäisellä vuorolla. (Kuva: TT).

Ingressin väite on kova – täysin yleisen mielipiteen vastainen – mutta silti realistinen.

Käytännössä jokainen Draft-asiantuntija on yhtä mieltä siitä, että Kaapo Kakko on superlupaus, mutta hänet varataan kakkosvuorolla New York Rangersiin. Ykköspaikka kuuluu Yhdysvaltain Jack Hughesille. Näin uskovat muun muassa pelaajatarkkailuorganisaatiot ISS, Future Considerations, Hockey Prospect ja McKeen’s Hockey. Samaa mieltä ovat arvostetun The Athletic -sivuston kiekkotoimittajat sekä TSN:n kulttitoimittaja Bob McKenzie.

Tärkeintä on kuitenkin se, mitä ykkösvuorolla varaavan New Jersey Devilsin väki ajattelee, ja sitä ei tiedä kukaan. Hughes on helppo asettaa ykköseksi, sillä hän on yhdysvaltalainen pelaaja, joka on ollut jo pitkään Draftin selkeä ykköshevonen. Hän on myös lähes satavarmasti tulevaisuuden supertähti. Jopa Patrick Kanen kaltainen valioyksilö.

Kysymys kuuluukin, kuinka hyvä pelaaja Kakosta tulee?

Allekirjoittaneen arvion mukaan Kakosta tulee pelaaja, joka tekee vuodesta toiseen 90-100 tehopistettä runkosarjassa, mutta mikä tärkeintä, hänestä tulee pelaaja, joka tuo joukkueelleen menestystä. Hän on jo osoittanut olevansa parhaimmillaan, kun panokset ovat kovimmillaan. Hän johdatti Pikkuleijonat U18-MM-kultaan keväällä 2018, Nuoret Leijonat U20-MM-kultaan viime vuodenvaihteessa ja Leijonat miesten MM-kultaan viime toukokuussa. Hän oli jokaisessa joukkueessa avaintekijän roolissa, ja se on asia, jota NHL-seurat arvostavat yli kaiken.

Samaan aikaan Jack Hughes viiletti samoissa turnauksissa, mutta hän ei kyennyt olemaan huipputasollaan ratkaisevissa paikoissa. Tämä on asia, joka saattaa nostaa Kakon Hughesin ohi.

Kakko on myös monessa muussa mielessä parempi vaihtoehto kuin Hughes. Ensinnäkin, TPS-lupaus pelasi menneen kauden ammattisarjassa, jossa hän teki 45 ottelussa upeat 22 maalia ja 38 tehopistettä. Hughes pelasi koko kauden junioripelejä – pois lukien miesten MM-kisat, jossa hänen tekonsa jäivät pieneksi.

Pelityylejä vertaillessa Kakolla on monta ominaisuutta, jota Hughesilla ei ole. Kakko on iso ja vahva vääntäjä, jonka tasapaino on toiselta planeelta. Hän voittaa yhdeksän kymmenestä kaksinkamppailusta. Tähän kun vielä lisätään se, että Kakko on Hughesin tavoin huipputaitava kiekonkäsittelijä, erinomainen maalintekijä ja hyvä pelintekijä, alkavat Hughesin aseet olla vähissä.

Kun Kakon ja Hughesin välillä aletaan tehdä plussat ja miinukset -listaa, ei kumpikaan erotu selkeästi toisesta. Kakko on ehkä kuitenkin niissä kaikista tärkeimmissä asioissa jenkkiveljeään edellä, ja siksi Kakosta tulee historian ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus.

Uskotko Kakkoon? Tienaa 90 € kympillä!

Jos Kakko on ykkönen, voitat alkuperäisellä 10 € panoksella yhteensä 90 €.