0 Shares

Suomi on tunnetusti erittäin haastava kieli – ja se on tullut todistettua suomalaisten NHL-pelaajien nimien kanssa. (Kansikuva: TT)

NHL:n siirtorumban ollessa kuumimmillaan suomalaisten NHL-pelaajien nimet ovat paljon otsikoissa myös Pohjois-Amerikassa. Jostain käsittämättömästä syystä pelaajien nimien oikeinkirjoitus vain vaikuttaa olevan poikkeuksellisen haastavaa paikallisille toimittajille. Suomalaiset nimet eivät ole välttämättä helpoimmasta päästä, mutta esimerkiksi Google auttaa kyllä mielellään tarvittaessa.

Vajaat 1000 ottelua NHL:ssä pelannut Valtteri Filppula siirtyi hiljattain Detroit Red Wingsiin. 35-vuotiaan pelurin nimen oikeinkirjoituksessa on kuitenkin edelleen ylitsepääsemättömiä haasteita.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kaapo Kakko oli yksi kevään kuumimmista nimistä kiekkomaailmassa. Väkevät otteet MM-kisoissa ennen draftia nostivat turkulaisen kaikkien huulille, mutta jopa TSN:llä oli haasteita saada kirjoitettua nuorukaisen varsin yksinkertainen nimi oikein.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jesse Puljujärven NHL-ura ei ole lähtenyt toistaiseksi erityiseen liitoon eikä 21-vuotiaan hyökkääjän nimi ole piirtynyt selvästikään kaikkien toimittajien mieleen vielä. Puljujärven nimestä löytyykin mielenkiintoisia versioita. 

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Uransa parhaat pisteet viime kaudella takonut Teuvo Teräväinen on kiekkoillut Pohjois-Amerikassa jo reilut viisi vuotta. Vaikeasta sukunimestä huolimatta monilla on hieman yllättäen haasteita miehen etunimen kanssa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Nimien oikeinkirjoitusta on myös tutkittu. Yle uutisoi vuonna 2014 Wall Street Journalin tutkimuksesta, jossa selvitettiin yleisimmät kirjoitusvirheet urheilijoiden nimien osalta. Listan toisella sijalla oli Miikka Kiprusoff, jonka nimi oli kirjoitettu väärin 3,2 prosentissa 35 325 artikkelista.

Jos tutkimuksen tekisi nyt, niin listalla olisi todennäköisesti huomattavasti enemmän suomalaisia korkeammilla prosenteilla.