54 Shares

Dani Alves ei tule välttämättä kaikille ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan kautta aikojen menestyneimmästä pelaajasta. (Kansikuva: TT)

Sitä brasilialaispuolustaja kuitenkin on. 36-vuotias peluri on niittänyt urallaan käsittämättömän määrän menestystä.

Alves juhli eilen Copa Américan voittoa Brasilian kanssa. Tämän pystin myötä brassilla on kasassa käsittämättömät 43 voitettua pystiä joukkueiden kanssa. Tämä on maailman isoin lukema. Toisena listalla on egyptiläinen Hossam Hassan, joka voitti valtaosan 41 pokaalistaan kotimaassaan.

Alvesin ammattilaisura käynnistyi brasilialaisessa Bahiassa, josta käteen jäi yksi pysti ennen siirtymistään Sevillaan kesällä 2002. Sevillasta palkintoja kertyi viisi, kunnes koitti siirto Barcelonaan kaudeksi 2008-09. Barcassa menestystä tuli valtavasti: muun muassa kuusi La Ligan mestaruutta sekä kolme Mestarien liigan voittoa. 

Barcasta tie vei Juventuksen kautta PSG:n riveihin, joissa pokaaleja on vähemmän yllättäen niin ikään karttunut. 

Maajoukkueessa Alves on voittanut nuorten maailmanmestaruuden sekä kahdesti Copa American ja Maanosaliittojen cupin. Käytännössä ainoa kilpailu, mitä konkaripuolustaja ei ole voittanut, on MM-kisat. Maajoukkuepelejä puolustajalle on kuitenkin kertynyt kunnioitettavat 115. 

Alves pelasi viime kaudella PSG:n riveissä Ranskan pääsarjassa 19 ottelussa 1625 minuuttia. Brasilialainen viimeisteli näissä peleissä yhden osuman. 

Tagit dani alves