15 Shares

Seurat Euroopan top 5 -liigoista ovat juttua kirjoittaessa käyttäneet 658 pelaajasiirtoon yhteensä €2.75bn.  

Tässä listassa käymme läpi 5 parasta siirtoa – tähän mennessä.  (Kansikuva: TT)

5. Luka Jovic: Eintracht Frankfurt -> Real Madrid – €60,0milj.

Jovic herätti koko jalkapallomaailman mielenkiinnon suorituksillaan Saksan Bundesliigassa pelaavassa Eintracht Frankfurtissa. Serbikärjen 10 maalia 11 ottelussa johti Frankfurtin Eurooppa-liigan semifinaaliin, missä saksalaisseura hävisi Chelsealle pilkuilla. Jovic onnistui myös Bundesliigassa 17 kertaa, millä hän ansaitsi kolmannen paikan maalipörssistä. Jovic on luonnollinen maalintekijä ja vasta 21-vuotiaana jo yksi Euroopan parhaita kärkiä. Karim Benzema pelasi hyvän kauden Los Blancos paidassa iskien täysosuman 21 kertaa La Ligassa, mutta on iso kysymysmerkki, kauanko ranskalaisjyrän taidot riittävät johtamaan maailman arvokkaimman jalkapalloseuran hyökkäystä, jos enää edes tulevalla kaudella. 

4. Rodri: Atletico Madrid -> Manchester City – €70,0milj.

Rodrin tai Rodrigo Hernández Cascanten siirto Manchester Cityyn oli kuin tähtiin kirjoitettu. 23-vuotiaan keskikenttäpelaajan pelityyli on kuin suoraan Pep Guardiolan käsikirjasta ja hän tulee sopimaan Cityn keskikentälle kuin nenä päähän. Täydellinen korvaaja 34-vuotiaalle Fernandinholle joka dominoi Valioliigan keskikenttiä Bernardo SilvanDavid Silvan sekä Kevin de Bryunen kanssa. 

Rodria on jo kauan povattu Sergio Busquetsin korvaajaksi Espanjan keskikentän selkärangaksi, mikä ei ole yllätys sillä 1.9m pitkän espanjalaisen pelityyli on lähes identtinen Busquetsin kanssa, ainut hieno ero on että Rodri suoriutui kuluneella kaudella tehtävistään vielä paremmin kuin Blaugrana legenda. 

3. Tanguay Ndombele: Lyon -> Tottenham Hotspur –  €60,0milj.

Tottenham on Moussa Dembelen menetettyään kaivannut keskikentälle pelaajaa, joka tuo pallon tehokkaasti puolustuksesta hyökkäykseen. Tanguay Ndombele on sekä nimellisesti, että pelillisesti täydellinen vaihtoehto, ja ratkaisu Tottenhamin ongelmiin. Ndombele, joka on jo vakiinnuttanut paikkansa Ranskan maajoukkueesta, omaa poikkeuksellisen taidon päästä läpi vastustajan keskikentän asettamasta paineesta. Ranskalainen on myös erittäin pätevä luomaan itse maalintekopaikkoja joukkueelleen, syöttämällä 23 maalia vain 130 ammattilaisottelussa. 1.8m keskikenttäpelaaja on jo osoittanut taitonsa kuluneella kaudella, varsinkin Mestarien liigassa, jossa 23-vuotias Ndombele valittiin 20-pelaajan tähdistöjoukkueeseen. 

2. Frenkie de Jong: Ajax -> Barcelona – €75,0milj.

Ehkä lupaavin keskikenttäpelaaja maailmassa, vasta 22-vuotias de Jong oli Hollannin Eredivisien paras pelaaja, mikä kertoo itsessään jo tarpeeksi kun alkaa miettimään ketä liigassa pelaa. Tämän lisäksi nuorukainen loisti pohjantähden kirkkaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa, ja jo näiden esityksien perusteella päätti Blaugrana maksaa de Jongista 75 miljoonaa. Barcelonan iloksi, de Jongin tähden omainen loisto muuttui supernovaksi pudotuspeleissä. Hollantilainen sai Real Madridin Luka Modricin, Toni Kroosin ja Casemiron näyttämään lammaslaumalta, ja sama meno jatkui Italiassa Juventusta ja Pjanicia, Emre Cania ja Matuidia vastaan. Vasta Tottenham sai pysäytettyä Ajaxin ja de Jongin, mutta ei ennen kuin hollantilaistähti sai Spursin keskikentän näyttämään yhtä tyhmältä, kuin edellä mainittujen seurojen. Yksikään joukkue, eikä yksikään pelaaja pystynyt päihittämään de Jongia keskikentällä ja loppujen lopuksi Ajaxin ja de Jongin päihittämiseen tarvittiin yksinkertainen, mutta tehokas ratkaisu Llorenten, ja korkeiden pallojen muodossa, joilla vältettiin ylivoimainen de Jong keskikentällä. Ripaus taikuutta Lucas Mouralta ja Tottenham oli ansaitusti finaalissa. Frenkie de Jong ansaitsi paikkansa Mestarien liigan kauden joukkueessa, sekä Eredivisien parhaan pelaajan palkinnon, ja on niin sanottu “generational talent” jolle vain taivas on rajana.

1. Eden Hazard – Chelsea -> Real Madrid – €100,00milj.

Itselleni ilmiselvä ykkönen näissä siirto karkeloissa. Eden Hazard oli koko Englannin Valioliigan paras pelaaja lähestulkoon viimeiset seitsemän vuotta, ellei lasketa Alexis Sanchezin maagista kautta tykkimiesten paidassa, tai Mohamed Salahin ensimmäistä kautta Liverpoolissa. Real Madrid saa itselleen Hazardissa aidon Galacticon, joka tulee loistamaan Los Blancos -nutussa. En koe että asiaa tarvitsisi paremmin perustella. Real saa Hazardissa itselleen pelaajan, joka tulee nostamaan Realin takaisin jalkapallon huipulle. 

15 Shares