0 Shares

HB Tórshavn on Färsaarten menestynein seura, mutta kansainvälisillä kentillä todellinen lilliputti. HJK lähtee ottelupariin harvinaisen selvänä ennakkosuosikkina.

HJK:n kausi on ollut melkoista vuoristorataa. Helsingin ylpeyden haasteet alkoivat jo Suomen cupista, kun joukkue jäi lohkovaiheeseen. Veikkausliigassa Klubi joutuu kamppailemaan kynsin ja hampain mestaruudesta. Ilves on kolmen pistettä edellä – kolme ottelua vähemmän pelanneena. HJK ja Ilves kohtaavat ensi viikon lauantaina massiivisen tärkeässä kamppailussa.

Klubilla on tähtäin korkealla myös Euroopassa. Tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin lohkopaikka.

HJK avaa karsintataipaleensa tiistaina kotipelillä färsaarelaista HB Tórshavnia vastaan. Vaikka Klubilla on riittänyt haasteita kauden aikana, niin tämä ottelupari pitäisi hoitua rutiinilla. 

Viime kaudella maansa mestariksi neljän vuoden tauon jälkeen palannut HB on Färsaarten menestynein seura 23 mestaruuden myötä. Se onkin ollut kaudesta 1993-94 lähtien mukana europeleissä kaikkina muina vuosina paitsi 2002, 2012 ja 2018.

Menestystä ei kuitenkaan ole tullut. HB on voittanut vastustajansa vain kahdesti. Näistäkin toinen kerta tuli luovutuksella, kun latvialainen FK Jelgava ei ilmestynyt paikalle toiseen kohtaamiseen. Ainoa pelillinen voitto otteluparista on gibraltarilaisesta Lincol Red Impsistä kaudella 2014-15.

HB on pelannut historian saatossa 50 kansainvälistä ottelua. Voittoja on kertynyt vain viisi, kun taas tappioita peräti 33. Varsinkin vieraissa on ollut haasteita. Färsaarelaiset ovat pelanneet 23 karsintaottelua vieraskentällä, mutta ei ole voittanut näistä ainuttakaan. Tasapelejä on sen sijaan kertynyt viisi ja tappioita 18. Maaliero on murskaava 7-75.

Pelinsä pallonhallintaan perustava HB on tällä hetkellä kotisarjassaan sarjataulukon viidennellä sijalla, kun takana on 15 ottelua. Joukkue tosin avasi kauden nihkeästi maaliskuussa: neljän ottelun jälkeen kasassa oli vain yksi voitto. Sittemmin otteet ovat parantuneet eikä HB:llä ole matkaa piikkipaikkaan kuin viisi pistettä. 

Vaikka Klubin kausi on ollu todella tahmea, niin tasoero tiistain vastustajaan on todella murskaava eikä helsinkiläisillä pitäisi olla mitään ongelmia edetä seuraavalle kierrokselle. Silloin vastaan asettuisi todennäköisesti Belgradin Punainen Tähti, joka oli viime vuonna mukana Mestarien liigan lohkovaiheessa. Kotikentällään se kaatoi Liverpoolin sekä pelasi tasapelin Napolin kanssa