0 Shares

Suomalaisille on luvassa kylmää kyytiä torstaina alkavissa Eurooppa liigan karsinnoissa, povaa vedonlyöntiyhtiö. (Kanskuva: TT)

HJK avasi tiistaina suomalaisten eurotaipaleen nappaamalla selkeän voiton färsaarelaisesta Torshavnista lukemin 3-0. Klubi pelasi valtaosan ottelusta vajaalla, mutta joukkueiden tasoero oli selkeä.

KuPS, RoPS ja FC Inter aloittavat eurotaipaleensa torstaina. Vedonlyöntiyhtiö NordicBet povaa suomalaisille kylmää kyytiä varsinkin avausosissa.

Pahin arpaonni tuli turkulaiselle FC Interin, joka kohtaa Bröndby IF:n kello 20.00 alkavassa kamppailussa. Tansakalaisten kerroin avauskamppailussa on vain 1.16, kun taas 12,5-kertaisesti. Tasapelin kerroin on 6.70. 

Paulus Arajuuren edustama Bröndby sijoittui Tanskan pääsarjassa neljänneksi. Viime kaudella joukkue eteni Eurooppa liigan karsinnoissa play-off -vaiheeseen asti, mutta putosi Genkille lukemin 4-9. 

Paljoa ruusuisempaa avausta NordicBet ei odota RoPSillekaan, joka saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa skotlantilaisen Aberdeenin. Skottien kotivoiton kerroin on torstaina vain 1.17, kun taas rovaniemeläisten vastaava on 12.5. 

Viime kaudella sarjansa neljänneksi sijoittunut Aberdeen on ollut tasainen suorittaja: se ei ole pudonnut pääsarjasta kertaakaan vuoden 1905 nousun jälkeen. Lähtökohtaisesti tasoero RoPSiin on kuitenkin iso. Esimerkiksi transfermarkt-sivuston mukaan Aberdeenin joukkueen arvo on lähes 11 miljoonaa euroa, kun taas RoPSin vastaava on kaksi miljoonaa. Joukkueiden kohtaaminen käynnistyy kello 21.45. 

KuPS onkin NordicBetin mukaan ainoa ennakkosuosikkina kamppailuihin lähtevä kotimainen joukkue. Kuopiolaiset isännöivät torstaina valkovenäläistä Vitebskiä ja kotivoiton kerroin on 1.84, kun taas vierasvoitolle tarjotaan kerrointa 3,85. Tasapelikin olisi vierailijoille kelpo tulos: sen kerroin on 3,50.

Vitebsk ei ole liiemmin menestyksellä juhlinut ja esimerkiksi kaudet 2012-14 se pelasi vielä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Seurahistorian aikana seitsemästi nimeään vaihtanut joukkue sijoittui viime kaudella Valko-Venäjän pääsarjassa neljänneksi ja selvisi cupissakin aina loppuotteluun asti. Peli lähtee käyntiin kello 19.00.

Eurooppa-liigan vetokohteet löydät täältä.