0 Shares

Englannin Valioliiga on erittäin tunnettu ylihintaisista- ja ylipalkatuista pelaajista. 

Tässä listassa käymme läpi Valioliigan ylipalkatuimmat pelaajat. Mainitsemisen arvoista on, että pelaajat eivät ole missään tietyssä järjestyksessä, ja palkat ovat merkattu viikkopalkan muodossa. (Kansikuva: TT)

Romelu Lukaku – £200,000

 

Ensimmäinen ManU pelaaja listalla, Romelu Lukaku loi nimeä itselleen ensiksi West Bromwich Albion paidassa, ja myöhemmin Evertonin sinisessä nutussa. Belgialainen kärki onnistui kiitettävällä arvosanalla molemmista pesteistä ja ansaitsi rahakkaan siirron Manchester Unitediin. Lukakun piti olla ratkaisu ManU:n maalinteko ongelmiin, mutta on luonut vain enemmän ongelmia Punaisille Paholaisille. Lukaku onnistui maalinteossa vain 12 kertaa Valioliigassa, mikä on vähemmän kuin Brightonin Glenn Murray, Bournemouthin Callum Wilson tai Evertonin Gylfi Sigurdsson. Se ajatus, että Lukaku tienaa enemmän kuin koko kolmikko yhteensä (£190,000) tuo juuri sopivan ripauksen huumoria, ja epäuskoa Manchester Unitedin nykyiseen sopimustilanteeseen pelaajien kanssa. 

 

Alexis Sanchez – £350,000

 

Listan toinen Manchester United pelaaja, Alexis Sanchez herätti uransa eloon siirtymällä Barcelonasta Arsenaliin kesällä 2014. Sanchez viihtyi Arsenalissa seuraavat kolme ja puoli vuotta, ja oli yksi Valioliigan parhaita pelaajia Tykkimiehissä. Sanchezin mahtavat otteet varmistivat siirron Manchesteriin, ja uuden jättimäisen palkan. Tähän päivään mennessä, Sanchez on pelannut Valioliigassa 154 ottelua, tehden niissä 63 maalia ja 33 syöttöä. Chileläisen tilastot ovat erittäin vakuuttavat, kunnes ottaa huomioon että näistä pisteistä, vain yhdeksän on tullut United paidassa. Sanchez on 32 ottelussa tehnyt 3 maalia ja syöttänyt 6, mikä tarkoittaa että hän on maksanut ManU:lle noin £6.7m per maali.

 

Mesut Özil – £350,000 

 

Mesut Özil saapui Arsenaliin sankarina, sekä kaikkien aikojen kalleimpana saksalaisena pelaajana, ja mikä tärkeintä, merkkinä Arsenal faneille uudesta aikakaudesta. 

Mesut Özil otti Valioliigan vastaan maailman parhaan pelintekijän tavoin, ja rikkoi Valioliiga ennätyksiä kuin leikiten. Sunderlandia vastaan Özil rikkoi Valioliigan ennätyksen 12 luodulla maalintekotilanteella, myöhemmin Özil piti liigan historian parhaan peli-per-maalisyöttö keskiarvon nimissään, syöttämällä maalin kerran kahdessa ottelussa. Saksalainen pelintekijä oli myös nopein pelaaja joka on saavuttanut 50-maalisyötön rajapyykin Valioliigassa. Mutta Mesut Özilin ongelma on selvä, Arsene Wengerin alaisuudessa, Özil sai paljon kritiikkiä siitä, miten hän epäonnistuu isoja seuroja vastaan. Özilin statistiikat top-5 joukkueita vastaan on lähes naurettavaa luettavaa, ja Mestarien liigassa saksalainen pelintekijä katoaa aivan täysin kentältä. Unai Emeryn saavuttua Arsenaliin on Özil vajonnut vielä syvemmälle, kadoten nykyään pienimpiäkin seuroja vastaan kentällä. Alexis Sanchezin lähdettyä, Arsenal oli valmis tekemään kaiken pitääkseen ennätysmiehen seurassa, ja päätyi antamaan hänelle £350,000 viikkopalkan – päätös, jota Arsenal tulee katumaan Özilin sopimuksen loppuun asti.

 

Riyad Mahrez – £200,000 

 

Listan viimeinen nimi on Riyad Mahrez. Algerialainen siirtyi Ranskan Le Havresta Leicester Cityyn ja voitti toisella kaudellaan mestaruuden, mikä jää ikuisesti historian kirjoihin yhtenä uskomattomimmista saavutuksista jalkapallossa. Kokonaisuudessaan Mahrez viihtyi neljä kautta Leicesterissä, kunnes algerialainen siirtyi Manchester Cityyn. Listalla on ollut nähtävissä, että siirrot Manchesteriin ovat usein laskeneet pelaamisen tasoa, ja Mahrez ei ole poikkeus sääntöön. Leicesterissä sähäkkänä laiturina tunnettu Mahrez muuttui ailahtelevaksi taakaksi Manchester Citylle, tienaten £200,000 samalla kun mies pelasi muun muassa Cityn reservien kanssa, Premier League kakkosta. Mahrez on listan pelaajista pienin pettymys, ja on onnistunut hetkittäin Cityn paidassa, mutta hänen tekeminen ei ole lähelläkään tämänhetkistä palkkaa.