0 Shares

NHL:n vapaiden pelaajien siirtomarkkinat ovat jo rauhoittuneet, mutta kulisseissa tapahtuu koko ajan. Vapaalla jalalla kulkee edelleen moni nimekäs pelaaja, joiden perässä juoksee useampi seura. Pelimies esittelee tämän hetken mielenkiintoisimmat rajoittamattomat vapaat agentit. (Kuva: TT)

Joe Thornton

San Jose Sharksin monivuotinen tähtisentteri on jo 40-vuotias, mutta mies on sanonut, että hänellä on vielä edessään useampi pelivuosi. Se tekeekin miehestä mielenkiintoisen vapaan agentin, josta monet seurat ovat kiinnostuneet. Thornton osoitti viime kaudella, että hän on edelleen laatupelaaja, sillä sentteri nakutti 73 ottelussa 51 tehopistettä.

Todennäköisin skenaario on, että Thornton jatkaa uraansa San Josessa, mutta tiedettävästi mies on katsellut muitakin vaihtoehtoja. Sharks on kuitenkin menettänyt kesällä Joe Pavelskin, joten toisen konkarin pois päästäminen ei kuulu hairyhmän suunnitelmiin. Kysymys enää kuuluu, suostuuko Thornton tiputtamaan viiden miljoonan dollarin vuosipalkkaansa?

Justin Williams

Viime kaudella Carolina Hurricanesia kipparoinut Justin Williams, joka tunnetaan myös nimellä Mr. Game Seven, on äärimmäisen arvostettu yksilö. Ikää on jo 37 vuotta, mutta viime kauden näytöt kertovat, että peli kulkee vielä: Williams takoi runkosarjassa 23 maalia ja 53 tehopistettä.

Williams sopisi erinomaisesti NHL:n kärkiseurojen kakkos-kolmoskenttiin, ja kaiken lisäksi hän ei pyydä erityisen isoa palkkaa. Mies saanee sopimuksen, jossa vuosipalkka on neljä tai viisi miljoonaa dollaria. Näin ollen myös monet seurat pystyisivät hänet kiinnittämään. Todennäköisin skenaario on, että hän jatkaa Raleigh’ssa. Williams on kuitenkin sanonut, että hän katsoo markkinat läpi. Eikä ole poissuljettu vaihtoehto, että mies löisi hokkarinsa naulaan.

Ryan Dzingel

Kesken viime kauden Ottawa Senatorsista Columbus Blue Jacketsiin siirtynyt hyökkääjä lienee markkinoiden laadukkain hyökkääjä, sillä hän on 27-vuotias pelaaja, jonka ura on nosteessa. Kyseessä on monipuolinen pelaaja, jonka pystyy heittämään rooliin kuin rooliin. Sentterilaituri näytti viime kaudella, että häneltä löytyy iso potentiaali myös pistetehtailuun, kun kanadalainen teki Senators-paidassa 57 ottelussa tehot 22+22=44.

Loppukausi Blue Jacketsissa ei ollut yhtä hohdokas, miksi sopimusneuvottelut ovat hieman hankaloituneet. Monet seurat ottaisivat hänet kiljuen vastaan, mutta ongelma tulee miehen palkkapyynnössä: Sportsnetin mukaan Dzingel on hylännyt tarjouksen, joka olisi tuonut miehelle neljän miljoonan dollarin vuosipalkan. Huhujen mukaan mies etsiikin viiden miljoonan dollarin vuositienestejä.

Tällä hetkellä on varmaa, että Dzingel ei jatka Blue Jacketsissa. Chicago Sun-Times -lehti kertoi, että ainakin Chicago Blackhawks on kiinnostunut kiinnittämään Dzingelin.

Patrick Marleau

39-vuotias Patrick Marleau teki viime kaudella Toronto Maple Leafsin paidassa 37 tehopistettä, ja hänestä saisi vielä kelpo laiturin kakkos-kolmoskenttiin. Carolina Hurricanes osti miehen kesäkuussa Torontolta, mutta Canes sai saman tien ostaa hänen sopimuksensa ulos, sillä Marleau ei halunnut pelata Hurricanes-paidassa.

Mieheltä kuitenkin löytyy pelihaluja, ja jokin seura tulee saamaan hänestä halvan lisän hyökkäykseensä. The Athleticin mukaan Marleaun ykköstavoitteena on saada sopimus ex-seuraansa San Jose Sharksiin. Sharks ei ole ainakaan hylännyt ideaa konkarin paluusta.

Jake Gardiner

Markkinoiden ehkäpä kovin nimi on tällä hetkellä puolustaja Jake Gardiner, joka on pelannut koko NHL-uransa Toronto Maple Leafsissa. Toissa kaudella mies latoi peräti 52 tehopistettä, ja viime kaudellakin syntyi 62 ottelussa 30 tehopistettä. On selvää, että jokin joukkue saa Gardinerista johtavan puolustajan.

Gardinerin tuleva vuosipalkka lienee kuuden ja seitsemän miljoonan dollarin välimaastossa, joten jatko Torontossa ei tule kyseeseen. Huhujen mukaan kiinnostusta ovat osoittaneet ainakin Chicago Blackhawks, Montreal Canadiens, Los Angeles Kings, Florida Panthers ja Minnesota Wild.

Muut kiinnostavat vapaat agentit: Benn Hutton, Niklas Kronwall, Pat Maroon, Brian Boyle, Deryk Engelland, Derick Brassard, Ben Lovejoy, Adam McQuaid, Jason Pominville, Thomas Vanek, Cam Ward, Dion Phaneuf

Varhainen voitonmaksu
0 Shares