0 Shares

Japanilainen Yokohama FC julkaisi hiljattain 41-vuotiaan Shunsuke Nakamuran sopimuksen, mutta hän on vasta joukkueensa toiseksi vanhin pelaaja. (Kansikuva: TT)

Nakamura on niittänyt mainetta erityisesti loistavien vapaapotkujensa myötä. Vuonna 1997 alkaneella ammattilaisurallaan hän on pelannut pääosin kotimaassaan, mutta nousi kulttimaineeseen pelatessaan Celticissä kausina 2005-09. Skotlannin lisäksi japanilainen pelasi Italiassa ja Espanjassa ennen paluuta kotimaahansa vuonna 2010.

Yokohaman riveistä löytyi jo entuudestaan kokemusta Kazuyoshi Miuran myötä. Miuran mittarista löytyy ikää jo huimat 52 vuotta, mutta konkari solmi tammikuussa jatkosopimuksen.

Vuonna 1990 maajoukkueessa debytoinut Miura on todellinen seuralegenda ja hän on luonut uransa kotimaassaan lyhyitä ulkomaan visiittejä lukuun ottamatta. Pian Miuralla käynnistyy käsittämättömäsi 34. kausi ammattilaisena.

Miuran meriitiksi voidaan laskea myös se, että hän on ainoa aktiivipelaaja, joka oli mukana jo FIFA 96:ssa.

Nakamuran myötä Yokohama FC voi laittaa hyökkäykseen kokemusta kunnioitettavan 93 vuoden edestä.

Yokohamalla on kasassa poikkeuksellinen joukkue: riveistä löytyy peräti 13 muuta vähintään 30-vuotiasta pelaajaa. Kokemuksesta menestys ei pitäisi ainakaan jäädä kiinni.

0 Shares