0 Shares

Uusi kansainvälinen jalkapallokausi lähestyy vääjäämättä, joten futisfanaatikkojen on aika harkita sopivien kanavapakettien hankintaa. Listasimme alle, minkälaisia paketteja tulevaksi kaudeksi on tarjolla. Kansikuva: TT.

Viasat ja Viaplay

Viasat tuli muutama vuosi sitten ryminällä takaisin jalkapallomarkkinoille hankkimalla kaikkien Euroopan isojen jalkapallosarjojen oikeudet itselleen. Parin vuoden ajan penkkiurheilijan elämä olikin helppoa, kun kaikki kiinnostavimmat ottelut oli helposti katsottavissa yhden palveluntarjoajan kautta. Alkavalla kaudella tilanne ei ole yhtä auvoinen, joskin Viasatin tarjonta alkavallakin kaudella vaikuttaa varsin kattavalta.

Tulevallakin kaudella Viasatin ehdoton päätuote on Valioliiga, josta tarjolla on rutkasti lähetyksiä studioiden kera. Brittifutiksen ystäviä miellyttää myös Englannin toisen sarjatason Championshipin lähetykset ja ohjelmistossaon myös Englannin cup-otteluita. Mikäli hieman pienemmät liigat kiinnostavat, tarjoaa tarjoaa Viasat kanavillaan myös Skotlannin ja Ranskan liigan huippuotteluita joka viikonloppu. Viasat ja Viaplay näyttävät alkavalla kaikki Bundesliigakauden kiinnostavimmat ottelut, mikä varmasit miellyttää ainakin Lukas Hradeckyn, Niklas Moisanderin ja kumppanien faneja. Maajoukkuefutiksen ystäville tarjolla on kaikki EM-karsintojen ottelut, mukaanlukien jokainen Huuhkajien ottelu, jotka ovat katsottavissa ilmaiseksi Viafree-palvelun kautta.

Viaplay ei ole pelkkä jalkapallokanava, sillä myös muiden lajien faneille on tarjolla monenlaista herkkua. NHL on perinteisesti isossa roolissa ja myös NFL:stä kanava televisioi muutaman ottelun jokaiselta kierrokselta ja jo legendaariseksi nousseen Redzone-palvelun, jonka kautta voi nähdä jokaisen kierroksen ottelun jokaisen kiinnostavan tilanteen. Jääkiekosta tarjolla on myös KHL-otteluita ja koripallon ystäviä hemmoitellaan Euroopan ykkössarjan Euroliigan huippuotteluilla. Taistelulajien ystäville tarjolla on paljon erilaisia nyrkkeilyotteluita ja jokainen UFC:n huippuilta.

Cmore

MTV3 jätti monelle huonon maun muutama vuosi sitten, kun kanava televisioi vasemmalla kädellä Valioliigan otteluita. Talousvaikeuksien myötä maksukanavatarjonta pistettiin hetkeksi jäähylle, mutta viime vuonna Maikkari palasi parrasvaloihin hankkimalla itselleen Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan televisiointioikeudet. Samaa nannaa on luvassa myös ensi vuonna ja jalkapallotarjonnan täydentävät Espanjan pääsarjan La Ligan huippuottelut.

Cmore ei myöskään ole pelkkä jalkapallokanava, sillä tarjontaa on mukavasti myös muista lajeista. Suomalaisia eniten kiinnostava sarja lienee F1, jonka oikeudet Maikkari omistaa myös muutaman seuraavan vuoden ajan. Jääkiekossa tarjolla on kaikki miesten MM-kisaottelut ja lisäksi alkavalla kaudella Cmore on vahvasti mukana jääkiekon Mestarien liigassa näyttämällä kyseisen turnauksen kaikki huippuottelut kanavillaan. Yleisurheilun ystäviä kiinnostaa varmasti Kultaisen liigan lähetykset, joista jokainen on katsottavissa kotimaan kielellä selostettuna Cmoren kautta.

Ruutu

Nelosen maksukanava Ruutu on ollut vahvasti mukana urheilulähetyksissä jo useamman vuoden ajan. Kotimaan futiksen ystäville tarjolla on kuluvan kauden jokainen Veikkausliigaottelu suomeksi selostettuna. Kansainvälisellä puolella suurimmassa roolissa on Italian huippusarja Serie A, josta tarjolla on noin viisi ottelua jokaiselta kierrokselta.

Ruutu on vahvasti mukana monen kansallisen huippusarjan televisioinnissa. Naisten ja Miesten Superpesiksen otteluita ovat katsottavissa kattavasti kanavan kautta ja tarjolla on myös Vaahteraliigaa, Salibandyliigaa ja lentopallon pääsarjaa. Huippukoriksen  ystäviä kiinnostaa eniten NBA, josta tarjolla on useampi ottelu suomeksi selostettuna joka viikko. Lauri Markkasen Chicago Bullsin otteista kiinnostuneita huojentaa se tieto, että Ruutu pyrkii näyttämään mahdollisuuksien mukaan niin paljon Bullsin otteluita kun vain mahdollista.

Elisa Viihde Sport

Uusin tulokas maksukanavamarkkinoille on Elisa, jonka urheilukanava kantaa nimeä Elisa Viihde Sport. Jalkapallon puolella Elisa Viihde näyttää jokaisen Suomen Ykkösen ottelun selostettuna. Lisäksi tarjolla on muutama huippuottelu Ruotsin pääsarjan jokaiselta kierrokselta. Elisan kautta on katsottavissa myös tukku kansainvälisiä harjoitusotteluita tulevien viikkojen aikana.

Tarjolla on myös paljon muuta kuin jalkapalloa. Elisa näyttää kaikki alkavan kauden Korisliigaottelut sivuillaan ja lisäksi koripallon puolelta ohjelmistosta löytyy Petteri Koposen otteluita Bundesliigasta ja Sasu Salinin matseja Espanjan pääsarjasta.

Eurosport

Legendaarinen Eurosport kuuluu jokaisen penkkiurheilijan vakiokalustoon. Tarjolla on laaja kattaus monenlaista urheilua laidasta laitaan. Tenniksen puolella ohjelmistossa on kaikki tärkeimmät turnaukset Grand Slameista lähtien. Myös kaikki pyöräilyn suurimmat klassikot, mukaanlukien legendaariset Tour De Francen, Giro di Italian ja La Vueltan näet alusta loppuun suomeksi selostettuna Eurosportin kautta. Talvella penkkiurheilijoita hemmotellaan hiihdon, mäkihypyn, yhdistetyn ja alppihiihdon maailmancuplähetyksillä. Eurosport hankki myös vastikään itselleen Olympialaisten televisiointioikeudet Suomessa. Osa lähetyksistä näkyy jatkossakin YLE:n kanavilla, mutta jokaisen kilpailulajin jokainen lähetys on katsottavissa Eurosportplayerin kautta.

0 Shares