0 Shares

Viimeiset kolme kautta NHL-seura Edmonton Oilersia edustanut Jesse Puljujärvi on yhä ilman sopimusta, ja miehen ensi kauden kuvioista ei tiedä vielä kukaan. (Kuva: TT).

Puljujärven oma tahtotila on selvä: hän haluaa pelata NHL:ssä, mutta ei Oilersin paidassa. Puljujärven pelaaja-oikeudet kuuluvat Oilersille, joten öljymiesten täytyy treidata suomalainen muualle, mikäli hyökkääjä aikoo pelata muissa maisemissa rapakon takana. On olemassa myös mahdollisuus, että jokin seura tekee Puljujärvelle offer sheet -tarjouksen, mutta sekään ei suoraan riitä siirtoon, sillä Oilersilla olisi edelleen sauma pitää mies riveissään.

On myös mahdollista, että Puljujärvi jättää NHL-kaukalot toistaiseksi ja lähtee hakemaan vauhtia Euroopasta. Tällä hetkellä näyttääkin siltä, että miehellä on neljä eri vaihtoehtoa ensi kaudeksi, ja ne ovat:

Pysyminen Oilersissa

Tämä on todennäköisin skenaario. Oilers haluaa pitää Puljujärvestä kiinni, vaikka suomalaisen NHL-ura on ollut toistaiseksi vaatimaton. Edmontonissa kuitenkin tiedetään, että Puljujärvellä on potentiaalia nousta kelvolliseksi kakkoskentän laituriksi, joka takoo vuosittain 50 tehopistettä runkosarjassa. Kaikista todennäköisin vaihtoehto on, että Puljujärvi ja Oilers tekevät yksivuotisen yhden suunnan sopimuksen, joka tuo laiturille vajaan miljoonan dollarin vuositulot.

Siirto toiseen NHL-seuraan

Kanadalaislähteiden mukaan jotkin NHL-seurat ovat kyselleet Puljujärven perään, mutta treidiä ei ole syntynyt, koska yksikään seura ei ole valmis antamaan Oilersin suuntaan isoa vastinetta. Sen takia treidi ei ole todennäköisin vaihtoehto, ellei Puljujärvi liiku yhtenä palasena isossa kaupassa.

Siirto Kärppiin

Ilta-Sanomat uutisoi jo keväällä, että Kärpät yrittää saada Puljujärven takaisin. Se ei liene täysin utopistinen ajatus, sillä siirto Kärppiin olisi pitkässä juoksussa hyvä veto. Puljujärvi on vasta 21-vuotias nuorukainen, jolla on vielä paljon kehitettävää. Yksi vuosi tutussa ja huippulaadukkaassa ympäristössä voisi tehdä ihmeitä Puljujärvelle, jonka fyysinen huipputaso on vielä kaukana. Iso rooli Liigassa sekä kovat kansainväliset pelit CHL:ssä ja maajoukkueessa kehittäisivät huomattavasti enemmän kuin jämäminuuttien pelaaminen NHL:ssä.

Siirto Jokereihin

Jos Puljujärvi palaa Eurooppaan, on hänen uusi seuransa joko Kärpät tai Jokerit. Sportsnetin mukaan Jokerit on ollut kiinnostunut, kuten muutamat muutkin KHL-seurat, mutta Puljujärvi tuskin haluaa siirtyä Venäjälle. Kaiken a ja o on nyt turvallinen ja varmasti laadukas ympäristö, joten Jokerit on Kärppien ohella toinen hyvä vaihtoehto. Jokereissa olisi myös tuttu ja turvallinen pääluotsi, Lauri Marjamäki, joka osaisi repiä nuoresta miehestä parhaat tehot irti.