0 Shares

Heinäkuun alku oli ilotulitusta NHL:n sopimusmarkkinoilla. Pelaajat tekivät rahakkaita sopimuksia ja siirtoja rakenneltiin joka puolella. Perinteiseen tapaan heinäkuun loppupuoli on lomailun aikaa NHL:ssä. Ei kuitenkaan syytä huoleen. Iso tukku rahakkaita sopimuksia jäi vielä tekemättä. Tämä rauhallinen vaihe on kuitenkin vain tyyntä myrskyn edellä. Kohta rätisee. (Kansikuva: TT)

Isot ja kalliit

Suomalaisille ykkösnimi on luonnollisesti Patrik Laine. Winnipeg Jets sai aikanaan draftin kautta valtavan määrän lahjakkuutta organisaatioonsa. Nyt on kuitenkin maksun aika. Seura onkin joutunut tekemään hartiavoimin töitä tehdäkseen riittävästi tilaa palkkakattoon pitääkseen kulmakivensä kotona. Laine vaatii luonnollisesti isoa sopimusta ja Jets on pakotettu maksamaan. Kesän tilan raivaaminen palkkakattoon on ollut juurikin Lainetta varten. Toinen iso suomalaisnimi on Mikko Rantanen. Huippukauden pelannut turkulainen ansaitsee kaiken mitä pyytää. Hän nousi kuluneella kaudella Coloradon tulevaisuuden kulmakiveksi. Ei siis ihme, että ainoa ihmettelyn aihe Rantasen kohdalla on ollut miksi seura ei ole vain kaivanut kuvetta ja antanut Rantaselle mitä ikinä hän pyytää.

Winnipegin tapaan pitkään lahjakkuuksia organisaatioonsa kerännyt Toronto Maple Leafs on nyt valintojen äärellä. Toronton murheet alkoivat jo viime kaudella William Nylanderin kohdalla. Koko kesä on odoteltu kuinka hyvin Mitch Marner ja ison sopimuksen ruotsalaiselle sorvannut Toronto löytävät toisensa neuvottelupöydässä. Leafs on joutunut karsimaan kokoonpanoaan. Seura ja GM Kyle Dubas ovat tienneet, ettei kaikkia tähtipelaajia voi millään pitää. Auston Matthewsille tullaan varmasti maksamaan seuraavan vuosikymmenen ajan mitä hän pyytää. Onko seuralla varaa ja pokkaa luopua Marnerista pitääkseen itsellään pelivaraa palkkakaton suhteen. Siinä lienee GM Dubasin kohtalon kysymys.

Kovat kärkkyjät

Sebastian Ahon saaga heinäkuun alussa osoitti, että NHL:ssä on organisaatioita, jotka ovat valmiit lyömään rahat tiskiin, jos joku toinen pihtailee. Montreal näki tulevaisuutensa Ahossa. Seuralla olisi ollut tulevalle vuosikymmenelle erinomaisesti valinnanvaraa elintärkeälle keskikaistalle Ahon hankinnan myötä. Ei siis ihme, että NHL:ssä kuiskaillaan Montrealin olevan valmis tarjoamaan toisestakin isosta nimestä, jos tilaisuus tulee. Samaan on tällä hetkellä varaa ainakin Islandersilla ja Devilsillä. Molemmilla on hinku päästä takaisin huipulle. Erityisesti Islanders kaipaa isoa tähteä kilpailuille Yhdysvaltain markkinoille. Devils voisi olla valmis lyhyemmän aikavälin ratkaisuun sillä aikaa, kun viime vuosien kärkivaraukset kasvavat vastuunkantajiksi.

Tämä kesä oli todella ilotulitusta NHL:n sopimusrintamalla. Isot siirrot ja vielä isommat sopimuskiistat piristivät draftin jälkeistä aikaa ja pitivät sarjan otsikoissa. Vaikka tämä kesä olisikin jonkinlainen poikkeus tavallisesti melkoisen rauhallisissa NHL -kesissä, on kiekkofanilla syytä toivoa jatkon olevan enemmän tämän kesän kaltaisia. Nuoret pelaajat ovat vallanneet NHL:n ja palkkakatto pitää huolen, ettei millään organisaatiolla ole varaa pitää palkkalistoillaan kovinkaan monta aitoa tähteä. Nyt kun 2000 -lukulaiset alkavat vallata alaa, olisiko tämän kesän ”siirtohulinat” pian arkipäivää.

Varhainen voitonmaksu
0 Shares