0 Shares

Kovasti odotettu uusi Serie A-kausi pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Mestaruuskamppailusta on odotettavissa entistä tasaisempaa, sillä Juventuksen takana moni joukkue on vahvistunut kesän aikana. Päätimme listata viisi vahvinta ehdokasta alkavan kauden maalikuninkaaksi. Jutun kansikuva: tt

1) Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo on käytännössä kaikkien vedonlyöntiyhtiöiden ykkössuosikki Serie A:n alkavan kauden maalintekijäksi, eikä syyttä. Portugalilainen elävä legenda on rikkonut uskomattomalla urallaan käytännössä kaikki mahdolliset maalintekoennätykset, eikä 34 vuoden ikä tunnu näkyvän lainkaan fysiikkaihmeen pelissä. Ronaldon avauskausi Serie A:ssa ei ollut ehkä aivan odotetunlaista ilotulitusta, mutta 21 maalia on kova saldo ja alkavalla kaudella Maurizio Sarrin alaisuudessa Juventus tulee pelaamaan viime vuosia avoimempaa ja hyökkäysvoittoisempaa jalkapalloa. Tämä avaa enemmän paikkoja mahdollisesti kärkeen siirtyvälle Ronaldolle, joten ilman loukkaantumisia viime kauden maalimäärä tulee taatusti ylittymään.

2) Krzysztof Piątek

Pistol” Piatek nousi viime kaudella täysin puskista koko Serie A:n kuumimmaksi ja puhutuimmaksi hyökkääjäksi. Ilman suuria otsikoita Puolan pääsarjatsa Genoaan tullut hyökkääjä oli alkukaudella aivan ilmiömäisissä liekeissä, sillä Piatek sivusi Gabrien Batistutan ennätystä tekemällä maalin kauden kahdeksassa ensimmäisessä ottelussa. Tammikuussa uutta ykköskärkeä etsinyt AC Milan iski tiskiin liki 40 miljoonan euron tarjouksen ja sensaatiokärki vaihtoi jälleen maisemaa. Milanissa Piatek jatkoi erinomaisia otteitaan ja ennen tulevaa kautta odotukset ovat puolalaista kohtaan ovat katossa. Milan on kesän harjoituspeleissä esiintynyt raikkaasti uuden päävalmentajansa Marco Giampaolon alaisuudessa. Piatek on alkavalla kaudella selvä ykköskärki, joten maaleja pitäisi syntyä viime vuoden tahtiin.

3) Duvan Zapata

Duvan Zapata pelasi kaikessa hiljaisuudessa uransa ylivoimaisesti parhaan kauden sensaatiomaisesti Mestarien liigaan selvinneen Atalantan riveissä. Atalanta oli jo pitkään etsinyt itselleen luotettavaa ykköskärkeä, mutta Zapatan alkukausi oli vaikea miehen maalitilin näyttäessä nollaa joulukuun alussa. Lopulta gorilla putosi selästä ja loppu onkin historiaa, sillä kevätkaudella Kolumbian maajoukkuekärki oli täysin pitelemätön paukuttaen kauden kahdeksassa viimeisessä matsissa peräti 14 maalia. Zapata nousi jakamaan Serie A:n maalikuninkuutta yhdessä legendaarisen Fabio Quagliarellan kanssa ja kesällä kolumbialaista huhuiltiin moneen Euroopan suurseuraan. Zapata päätti kuitenkin jäädä Bergamoon ja alkavalla kaudella hän muodostaa yhdessä seuralegenda Alejandro ”Papu” Gomezin kanssa Serie A:n pelätyimmän tutkaparin.

4) Romelu Lukaku

Romelu Lukakun siirtosaaga oli yksi koko kesän mielenkiintoisimmista. Belgialaisen siirto Interiin näytti jo varmalta ennen kuin Juventus iski tiskiin Paulo Dybalan. Lopulta argentiinalainen ei halunnut siirtyä Valioliigaan ja Lukaku matkasi Milanon sinimustalle puolelle kovalla, liki 80 miljoonan euron siirtosummalla. Lukakun alku Milanossa on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut, sillä hän ilmestyi seuran harjoituksiin selvästi ylipainoisena. Lukaku tuskin on kehissä vielä kauden avausottelussa, mutta kaikesta tästä huolimatta hän on yksi alkavan kauden mielenkiintoisimmista hyökkääjistä Serie A:ssa. Aika Manchester Unitedissa ei mennyt aivan odotetulla tavalla, mutta mies on todistanut urallaan osaavansa tehdä maaleja. Serie A on uusi haaste, joten on mielenkiintoista nähdä miten Lukaku sopeutuu täysin uuteen jalkapallokulttuuriin.

5) Edin Dzeko

Bosnian kaikkien aikojen jalkapalloilijan ura Roomassa on ollut melkoista vuoristorataa. Parhaimmillaan Dzeko on täysin pitelemätön hyökkääjä, mutta vastapainona hän katoaa liian usein täysin pelin kuvasta ja jättää varsin laiskan ja ylimielisen kuvan itsestään. Dzeko jakaakin Roman kannattajat vahvasti kahtia, osan mielestä hän on yksi seurahistorian parhaista yseistä kun taas toinen puoli pitää häntä selvästi ylipalkattuna turhakkeena. Dzeko oli kesällä vähällä siirtyä Interiin, mutta lopulta mies solmi Roman kanssa pari vuotisen jatkosopimuksen. Dzeko pääsee taatusti lukuisiin maalipaikkoihin, mutta pystyykö bosnialainen viimeistelemään viime kautta paremmalla tehokkuudella? Dzeko on esiintynyt kesän harjoitusotteluissa erittäin pirteästi, joten paluu 20 liigamaalin mieheksi on täysin mahdollista.

Villi kortti: Mario Balotelli

Yksi kesän hienoimmista siirroista oli kohupelaaja Mario Balotellin paluu kotiin Brescian riveihin. Super-Mario ei ole urallaan pelannut Bresciassa, mutta hän kasvoi Milanon kupeessa sijaitsevassa kaupungissa. Balotellilla oli tarjolla useita rahakkaita tarjouksia, mutta hän päätti ottaa selvän palkanalennuksen päästäkseen takaisin kotiin. Balotelli ei vielä ole onnistunut täysin lunastamaan potentiaaliaan, mutta hän on todistanut urallaan taitavansa maalinteon. Viime vuosina ongelmaksi ovat muodostuneet jatkuvat loukkaantumiset, sillä viime kaudellakin hyökkääjä pystyi lopulta pelaamaan vain 12 liigaottelussa. Bresciassa Balotelli on supertähti, joka vastaa kaikista mahdollisista erikoistilanteista. Kunnossa pysyessään hän saattaa hyvinkin taistella jopa koko sarjan maalikuninkuudesta, sillä Italiassa ei ole mitenkään tavatonta, että sarjan kovin maalitykki tulee Brescian kaltaisesta pikkuseurasta.

NordicBet helmikuun superdiili
0 Shares