0 Shares

Englannin suurseuroihin lukeutuvat Liverpool ja Arsenal kohtaavat Anfieldilla tulevana lauantaina klo 19.30 käynnistyvässä huippuottelussa. Seurat eivät ole toistensa suurimpia vihollisia, mutta heidän väliset ottelut ovat usein yltäneet eeppisiin mittasuhteisiin. Näin kävi esimerkiksi keväällä 1989, kun Arsenal tarvitsi päätöskierroksella kahden maalin voiton napatakseen mestaruuden merseysideläisten nenän edestä. Tykkimiesten Michael Thomas viimeisteli 2–0-voittomaalin lisäajalla. (Kansikuva:TT).

Arsenal–Liverpool 4–2 (9.4.2004)

Kausi 2003-04 muistetaan Tykkimiesten tappiottomasta kaudesta. Arsene Wengerin miehistön historiankirjoihin jäänyt kausi oli kuitenkin, jos ei nyt menossa pilalle, niin saamassa tahran, kun huippujoukkueet kohtasivat Highburylla reilu kuukausi ennen kauden päättymistä. Liverpool johti tauolla 1–2, kun muun muassa Sami Hyypiä oli onnistunut maalinteossa. Toinen jakso oli kuitenkin tulevien mestarien näytöstä. Robert Pires toi Arsenalin tasoihin 49. minuutilla ja hetkeä myöhemmin Thierry Henry tanssahteli koko Reds-puolustuksen läpi ja vei Tykkimiehet johtoon. Arsenalin ranskalaistalismaani kaunisteli loppulukemat muotoon 4–2 illan kolmannella osumallaan.

Liverpool–Arsenal 3–6 (9.1.2007)

Suurseurat kohtasivat liigacupin puolivälierässä tammikuussa 2007 ja mikä näytös ottelusta tulikaan. Tykkimiehet nappasivat selvän voiton peräti yhdeksän maalin ottelussa. Kyseinen ottelu muistetaan ennen kaikkea lainamies Julio Baptistan iltana. Kehonrakentajaa erehdyttävän paljon muistuttanut brassikörmy lainattiin Pohjois-Lontooseen Real Madridista. Syksyllä Baptista jäi vähälle vastuulle sarjapeleissä, mutta sai Wengeriltä saumansa liigacupissa. Brassi täräytti peräti neljä osumaa Anfieldin illassa, mikä oli yhden enemmän kuin kauden Valioliigapeleissä.

Baptista niittasi peräti neljä osumaa Anfieldin illassa (Kuva: TT).

Liverpool–Arsenal 4–2 (8.4.2008)

Reds ja Gunners iskivät vastakkain Mestarien liigan puolivälirissä. Avausosa Emiratesilla päättyi 1–1-tulokseen. Toinen osa oli todellista vuoristorataa. Arsenal tarrasi jatkopaikkaan 13.peliminuutilla, mutta Liverpool kiri rinnalle Hyypiän maalilla. Pool näytti jo menevän jatkoon Fernando Torresin osumalla, kunnes Arsenalin tuolloin 19-vuotias Theo Walcott varasti shown. Englantilainen kipitti pelivälineen kanssa omalta rangaistusalueelta toiseen boksiin ja tarjoili Emmanuel Adebayorille avopaikan, josta togolainen ei erehtynyt. Pohjoislontoolaisten riemua kesti ainoastaan minuutin. Steven Gerrard toimitti pallon pilkulta verkonperukoille Kolo Touren revittyä Ryan Babelin kumoon. Hollantilaishyökkääjä naulasi Redsin jatkopaikan lisäajan osumallaan.

Liverpool–Arsenal 4–4 (21.4.2009)

Kaksikon Valioliigakohtaaminen keväällä 2009 on kenties ikimuistoisin näytelmä Arsenalin ja Liverpoolin välillä. Arsenal johti tauolla 0–1 venäläistähti Andrei Arshavinin osumalla. Punapaidat kuitenkin kirivät rinnalle ja ohi Yossi Benayounin ja Fernando Torresin maaleilla. Asetelma kääntyi toisen jakson puolivälissä, kun Arshavin paukutti hattutempun täyteen 67. ja 70. minuutilla. Torres tasoitti 72.minuutilla, kunnes varsinaisen peliajan lopulla Arshavin täräytti illan neljäntensä. Venäläisen superilta ei kuitenkaan riittänyt täyteen pistepottiin Benayounin niitattua loppulukemat 4–4 aivan ottelun viime hetkillä kulman jälkitilanteesta.

Arsenal–Liverpool 3–3 (22.12.2017)

Wengerin viimeiseksi jäänyt Liverpoolin kohtaaminen tarjosi molempien seurojen kannattajille todellista tunteiden vuoristorataa. Reds näytti jo menevän menojaan, kun Mohamed Salah siirsi vieraat 0–2-johtoon toisen jakson alussa. Pahasti köysissä ollut Arsenal löysi hurmoksellisen vaihteen ja iski viiteen minuuttiin kolme osumaa. Voittoon asti tehohetki ei silti kantanut, sillä Roberto Firmino viimeisteli loppulukemat 3–3 parikymmentä minuuttia ennen taiston taukoamista.

Muita eeppisiä kohtaamisia

Helmikuussa 2014 molemmat olivat mestaruustaistossa, kun ryhmät kohtasivat Anfieldilla. Ottelu kääntyi Tykkimiesten painajaiseksi Poolin siirryttyä jo 4–0 johtoon ottelun 20. peliminuutilla. Redsin kaksi ensimmäistä osumaa viimeisteli slovakkitoppari Martin Skrtel. Päätösvihellyksen soidessa taululla komeilivat Liverpoolin 5–1-voittolukemat.

Kevään 2014 kohtaaminen ei suinkaan ollut Tykkimiesten ainoa painajaismainen Anfieldin visiitti viime vuosina. Viime vuoden joulukuussa Pool ruhjoi lontoolaisvieraat tylysti 5–1. Edellisellä kaudella kaksikon kohtaaminen Merseysidellä päättyi isäntien 4–0-juhliin.

Arsenalin edellinen pisteen tuonut Anfieldin visiitti oli sekin eeppinen näytös. Vieraat näyttivät jo kruisailevan vierasvoittoon Jürgen Kloppin siipirikkoa ryhmää vastaan. Nykyisin Stokea edustava Joe Allen toi isännät tasoihin lisäajalla 3–3-loppulukemiin päättyneessä ottelussa.

Etenkin Kloppin alaisuudessa Liverpool on ollut Arsenalille haastava vastustaja. Saksalainen ei ole vielä kertaakaan poistunut tappio niskassa Tykkimiehiä vastaan. Kloppon ajalta muistuu mieleen kauden 2016-17 avausottelu Emiratesilla, jonka vieraat veivät nimiinsä lukemin 4–3.

Huomionarvoinen tilastoseikka Arsenalin ja Liverpoolin kohtaamisissa on ollut runsasmaalisuus. Viimeisestä 15 kohtaamisesta ainoastaan neljä on päättynyt niin sanotusti underiin, eli niissä on tehty alle 2,5 maalia.

NordicBet helmikuun superdiili
0 Shares