13 Shares

Sunnuntai-iltana Barcelona kohtasi kotonaan La Liga – ottelussa Betisin. Blaugranalta olivat sivussa supertähdet Leo Messi ja Luis Suárez, mikä puolestaan tarkoitti suurta roolia hyökkäyspäässä kesän tähtihankinta Antoine Griezmannille. Ranskalainen takoikin tehot 2+1 Barcan hurjastellessa voittoon lukemin 5-2.

Noin vartti ennen ottelun loppua Barcelona esitteli jälleen uuden akatemiakasvatin, kun kentälle vaihdettiin 21-vuotiaan, ottelussa jo maalinteossa onnistuneen Carles Perezin tilalle vasta 16-vuotias La Masian uusin tähti, Ansu Fati. Guinea-Bissausta kotoisin olevan nuorukaisen debyytti oli lähes historiallinen, sillä häntä nuorempana debyyttinsä on tehnyt vain Vicente Martinez, joka oli 18 päivää Fatia nuorempi debytoidessaan vuonna 1941.

Kentällä ollessaan Fati esitti pirteitä otteita ja pallo totteli nuorta miestä lupaavan näköisesti. Eräs erikoisuus debyyttiin kuitenkin liittyi: La Ligan säännöt eivät näet salli alaikäisen pelaajan peluuttamista ilman tämän vanhempien lupaa. Näin ollen mahtiseura hankki luvan Fatin vanhemmilta ja sai ikimuistoisen kokemuksen. Kymmenvuotiaana Barcelonan akatemiaan siirtynyt Fati sai ottelun jälkeen Messiltä pitkän ja lämpimän halauksen, joten vuolaasti vanhempiaan ja seuraa kokonaisuudessaan kiitellyt nuorukainen ei varmasti unohda tuota elokuista sunnuntai-iltaa kovin pian. Seuraamme mielenkiinnolla Ansu Fatin uran kehittymistä!

13 Shares