0 Shares

Liiga polkaistaan käyntiin tällä viikolla, joten nyt on hyvä aika tehdä katsaus kauden suurimpiin tähtiin. (Kuva: AOP)

Mielenkiintoisin kysymys on, kenestä tulee runkosarjan pistepörssin ykkösnimi? Ennakkoon hyviä vaihtoehtoja on monia, mutta Pelimies listaa viisi tämän hetken kuuminta nimeä.

TOP 5: Suosikit Liigan pistepörssin voittajaksi

5. Jesse Puljujärvi, Kärpät

Puljujärvi tulee taatusti tekemään kovaa tulosta Liiga-jäillä, ja piste per peli -tahti on todennäköinen. On kuitenkin epävarmaa, tuleeko hän pelaamaan koko kautta Suomessa. Hänellä on joulukuuhun asti aikaa tehdä NHL-sopimus, ja se on jopa todennäköisempi vaihtoehto kuin pelaaminen koko kauden Suomessa. Jos Puljujärvi kuitenkin pelaa koko kauden Liigassa, on hän suurimpia suosikkeja pistepörssin voittajaksi. 60 tehopisteen ylitys ei olisi ihme.

4. Kristian Kuusela, Tappara

Tappara-kapteeni takoo vuodesta toiseen vahvaa tulosta, ja vaikka ikää on jo 36 vuotta, otteet tuskin laskevat. Kuusela teki viime kaudella 54 tehopistettä, ja häneltä voidaan odottaa samanlaista tykitystä nytkin. Tuollaisellakin pistesaldolla voidaan juhlia pistepörssin voittoa.

3. Teemu Turunen, HIFK

Turunen takoi viime kaudella 57 ottelussa 54 tehopistettä ollen sarjan valovoimaisimpia tähtiä. Olikin iso yllätys, että hän päätti jäädä täksi kaudeksi Suomeen. Huipputaitava laituri tulee varmasti tekemään vahvaa tulosta tälläkin kaudella, mutta yltääkö hän samanlaisiin tehoihin kuin viime kaudella? Se on hyvä kysymys, koska hän ei ole HIFK:ssä selkeä ykköstähti, joka veisi suurimmat jääajat. Potentiaali on äärimmäisen korkealla, mutta uhkakuviakin löytyy.

2. Jussi Jokinen, Kärpät

Jokinen on sarjan viisaimpia pelaajia, ja hän tekee huomaamattakin tehopisteitä. Jos vain kroppa pysyy kunnossa, Jokinen tulee tekemään 50-60 tehopistettä. Hän pelasi viime kaudella 14 ottelua Liigan runkosarjassa ja teki 20 tehopistettä, mikä kertoo miehen kyvyistä paljon. Isoin kysymysmerkki on, pystyykö konkari pelaamaan täyden runkosarjan?

1. Iikka Kangasniemi, HIFK

Kangasniemi saattaa olla koko sarjan vaarallisin pelaaja hyökkäyspäässä. Viime kaudella syntyi 39 ottelussa peräti 22 maalia ja 36 tehopistettä. Pistetahti pysynee samoissa lukemissa, joten jos terveyttä piisaa, niin Kangasniemi on hyvin lähellä pistepörssin voittoa. Hän on viisas ja taiturimainen pelaaja, joka takoo tehoja huononakin päivänä. Alle 50 tehopisteen kausi olisi jopa pienoinen pettymys, jos hän pelaa täyden runkosarjan. Vedonlyöjille Kangasniemi on hyvä valinta, sillä hän ei ole vedonlyöntiyhtiöiden papereissa ykkösnimi. Muun muassa Betsafe tarjoaa Kangasniemen pistepörssivoitolle 20:n kertoimen.

Listalta niukasti pudonneet: Justin Danforth, Janne Pesonen, Ilari Filppula ja Juhamatti Aaltonen.

Varhainen voitonmaksu
0 Shares