0 Shares

Florida Panthers on vahvistunut merkittävästi alkavalle kaudelle. Yksi mielenkiintoisimmista hankinnoista oli NHL:n parhaisiin lukeutuvan maalivahdin palkkaaminen. Enää ei voi sanoa, että koko pantterilauma olisi täysin Aleksander Barkovin varassa – nyt miehellä on työkalut, joiden avulla hänellä on mahdollisuus olla menestysjoukkueen kulmakivi. (Kuva: TT)
NHL alkaa – St. Louis Bluesille jättikerroin 50.00 avausotteluun

Poimi tarjous talteen tästä.


Tarjous voimassa vain uusille NordicBetin asiakkaille. K18 – säännöt ja ehdot voimassa. Pelaa vastuullisesti.
Floridalla on nyt realistinen mahdollisuus menestyä

Suomalaistähti Aleksander Barkov hyökkää Florida Panthersissa alkavalla NHL-sesongilla laidoillaan lähtökohtaisesti Jonathan Huberdeau sekä Jevgenii Dadonov. Pantterien ykköshyökkäysvitja esitteli jo viime kaudella huippuotteita eli sen jäsenillä on kokemusta toistensa kanssa pelaamisesta.

– He tietävät, missä itse kukin liikkuu jäällä. Heillä kärsivällisyys ja pelitilanteiden tunnistaminen ovat huippuluokkaa. Heillä oli vahva viime kausi yhdessä ja he tekivät hyviä asioita ylivoimallakin. Eli se toimii, sanaili Floridan uusi päävalmentaja Joel Quenneville NBC Sportsin haastattelussa syyskuun loppupuolella Barkovin johtamasta ykköshyökkäysvitjasta.

Kokonaisuudessaan floridalaisseuralla on hurjasti tehopotentiaalia kahdessa kärki- ja vielä kolmoskentällisessäänkin. Quennevilletarjoaa Panthersille hyvän pohjan ja kokemusta kestävässä menestysprojektissa. 61-vuotias luotsi oli luomassa Chicagossa hieman ennen vuosikymmenen vaihdetta käynnistynyttä menestyskimaraa, ja nyt kun vaihtuu jälleen uusi kymmenluku kalenterissa, on huippumentori kaivettu esille – tällä kertaa Floridassa.

Florida Panthersissa oli edellissesongilla kaikki sekaisin, eikä joukkue ollut ajoittain lainkaan samalla sivulla lopulta potkut saaneen Bob Boughnerin kanssa. Viime kaudella joukkue oli lauma eksyneitä panttereita, jossa saalisti tukku huippunimiä, mutta tasapainoista joukkuepelaamista ei ollut lainkaan. Johtavien pelaajien, kuten esimerkiksi Barkovin on todella vaikeaa johtaa tällaista ryhmää, mutta onneksi tilanne on suomalaistähden ja Floridan kannalta nyt erilainen.

Miamissa kotiottelunsa kiekkoileva ryhmä vahvisti maalivahtiosastoaan kertaheitolla runsaasti, kun se hankki Columbus Blue Jacketsissa viime kausilla loistaneen Sergei Bobrovskin riveihinsä. Sarjan eliittivahteihin lukeutuva venäläistähti on juuri sellainen palanen, jota Floridan lämmössä on pitkään kaivattu – luotettava ykköstorjuja, jonka varaan on hyvä rakentaa. Bobrovski ykkösmaalivahtina ja kärkisentterinä Aleksander Barkov on sellainen kombo, joka herättää unisimmankin kiekofanin horroksestaan seuraamaan vesi kielellä floridalaisten edesottamuksia.

Alakertaan Florida hankki esimerkiksi Anton Strålmanin paikallisvastustaja Tampa Bay Lightningista. Puolustuspää on nimivahva ja monipuolinen, kun sen kärkihahmona viilettää edelleen Aaron Ekblad, joka voi puhjeta entistäkin isompaan kukkaan joukkueen vahvistumisen ja uusien mahdollisuuksien myötä Quennevillen alaisuudessa.

Aleksander Barkov – potentiaalia jopa yli 100 pisteen kauteen ja hurjien ylivoimatehojen uusimiseen

Kuten todettu, on ketjukoostumus, jossa Barkov pääsee pelaamaan johtavassa roolissa ensiluokkainen ja hyväksi havaittu. Viime kaudella Barkov teki paitsi uuden piste-ennätyksensä myös maali- ja syöttöennätykset. Kokonaisuudessaan mies iski 96 tehopistettä (35+61=96). 24-vuotias supertähti kellotti viime kaudella keskimäärin liki 22 ja puoli minuuttia peliaikaa ottelua kohden runkosarjassa, jossa tämä viiletti kaikissa joukkueensa 82 kamppailussa.

Floridassa on alkavalla kaudella parempi meininki alun alkaen kuin edellisellä sesongilla. Johtavan roolin pelaajalle huippuvahvistukset tai jopa uusi valmentaja voivat olla sellaisia tekijöitä, jotka vapauttavat hieman henkistä roolia ja antavat helpomman tai mielekkäämmän alustan työskentelylle. Jo viime kaudella hurjia tehoja mättänyt Panthers-ykkönen on alkavalla sesongilla yksi NHL:n valovoimaisimmista vitjoista.

NordicBetillä Barkovin pisteraja asettuu viime kaudella syntyneen ennätyksen kohdalle. Suomalaisen yli 96.5 pisteen kaudelle on tarjolla kerroin 2,0 – ja se kuulostaa hyvälle! Tappara-kasvatti on rikkonut edellisen piste-ennätyksensä kahdella edellisellä kaudella ja alkavalla sesongilla miehellä on realistinen mahdollisuus nousta sadan paunan kerhoon.

Ylivoimalla Barkov kellotti viime kaudella myös hurjasti vastuuta. Huutoon mies vastasi toden teolla, kun hän kasvatti ylivoimapistesaalistaan edellisestä kaudesta peräti 15 pisteellä. Viime kaudella suomalaissentterin lavasta syntyi huimat 32 tehopistettä ylivoimatilanteissa (14+18=32). Paras pohjoismaalainen vedonvälittäjä on laskenut kertoimen 1.80 sille, että Barkov tekee vähintään 28 ylivoimapaunaa alkavallakin sesongilla (raja 27.5 pistettä). 

Floridalla on erinomaisen kiekollisen hyökkäyspotentiaalinsa ansiosta mahdollisuus olla johtava ylivoimajoukkue NHL:ssä alkavalla kaudella. Edellissesongilla pantterinutut pelasivat niin ikään tehokkaasti miesylivoimalla (onnistumisprosentti 26.77%) ylittäen sarjan keskiarvoisen osumatehokkuuden noin seitsemällä prosentilla.

Panthers on alkavalla kaudella raikas ja kehittynyt. On mielenkiintoista nähdä, mitä Quenneville joukkueellaan saa aikaiseksi, mutta ainakaan miehen aiemmat suoritukset eivät jätä kylmiksi. Floridalla on kuitenkin kirkkaana tavoitteena pääsy pudotuspeleihin, joka on vahvistettu tulevan kauden maaliksi myös seurajohdon taholta.

Muita huomionarvoisia vetokohteita Barkovin runkosarjakaudelle

Barkov on paras suomalainen pistemies

  • Kyllä: 2.45

Barkovin vaihtokeskiarvo ottelua kohden

  • Alle 27,5: 1.72
  • Yli 27,5: 2.00

Barkovin alivoimapisteet

  • Alle 2,5: 1.65
  • Yli 2,5: 2.10

Barkovin aloitusprosentti

  • Yli 53,5%: 1.76
  • Alle 53,5%: 1.95

Katso kaikki NordicBetin pelaajakohtaiset kausivedot klikkaamalla tästä.

Lue myös:

Yli 200 erikoiskohdetta

  • NordicBet tarjoaa NHL-kauden alkuun yli 200 pelaajakohtaista kausikohdetta.
  • Valitse suosikkivetosi ja veikkaa ilman riskiä. Lunasta alta NordicBetin 5 euron riskitön kausiveto.
  • Maailman kovin kiekkoliiga NHL alkaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä 3.10. klo 02.00 Toronto Maple Leafsin ja Ottawa Senatorsin kohtaamisella. Pelimies.com käsittelee alkavan kauden kiinnostavimmat suomalaispelaajat Kaapo Kakon, Rasmus Ristolaisen, Leo Komarovin, Sebastian Ahon, Aleksander Barkovin, Mikko Rantasen, Mikael Granlundin ja Patrik Laineen lähtölaskentana uuteen NHL-kauteen.