21 Shares

Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry on avannut sanaisen arkkunsa ja ottanut vahvasti kantaa siihen, ettei suomalaisen jalkapallon lippulaiva enää pelaisi talvella harjoitusotteluja Qatarin kaltaisissa maissa, jossa ihmisoikeustilanne on sanalla sanoen heikko. Kansikuva: tt

Suomen maajoukkue joutui viime tammikuussa todelliseen myrskyn silmään, kun Huuhkajat matkasi leireilemään Qatariin lähinnä pohjoismaisista sarjoista koostuvista pelaajista kootulla B-maajoukkueella. Ryhmään valittu Riku Riski nousi hetkellisesti koko maailman puhutuimmaksi jalkapalloilijaksi kieltäytymällä saamastaan kutsusta eettisistä syistä.

Riskistä tuli samalla ensimmäinen Qatarin tilanteeseen konkreettisesti kantaa ottanut huippujalkapalloilija ja maskulaislähtöinen keskikenttäpelaaja saikin rohkeasta teostaan ylistystä ympäri maailmaa. Riskin päätöksen jälkeen kansallinen media kyseenalaisti vahvasti leirin motiivit, varsinkin ohjelmassa oli pelkästään panoksettomia otteluita joukkueella, josta harva tulee koskaan esiintymään maajoukkueen panoksillisissa otteluissa.

Palloliiton uusi puheenjohtaja Ari Lahti koitti perustella Huuhkajien leirivalintaa epäonnistuen siinä pahasti. Leirin jälkeen myös Suomen maajoukkueen kapteeni Tim Sparv kritisoi Qatarin ihmisoikeustilannetta ja nyt, ilmeisesti Dohan MM-kisojen aiheuttaman polemiikin jälkimainingeissa myös Suomen otteluissa kansainvälisen tason tunnelmaa ylläpitävä Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry ilmoitti omassa tiedotteessaan toivovansa, ettei Suomi enää epäsuorasti tue alkipalkattujen siirtolaisten verellä rakennettua Qatarin jalkapalloilullista nousua.

Huuhkajat on aina perinteisesti leireillyt jossain päin maailmaa vuoden vaihteen tienoilla, mutta nähtäväksi jää, onko SMJK:n ulostulolla jotain vaikutusta Palloliiton päättäjien suunnitelmiin. Palloliitto on useaan otteeseen kehunut vuolaasti erinomaisia kannattajiaan, mutta nyt arvostus mitataan ensimmäistä kertaa toden teolla.

Nappaa korkein kerroin Betsafen vedonlyönnissä ja voita matka Makwan Amirkhanin UFC-otteluun New Yorkiin – lue lisää ja osallistu tästä 

21 Shares