54 Shares

Patrik Laine on ollut hyvässä vedossa NHL-kauden ensimmäisissä otteluissa. (Kuva: TT)

Laineen lähtötilanne kauteen ei ollut optimaalinen, sillä alla oli NHL-uran heikoin kausi, jonka aikana suomalaista lytättiin viikosta toiseen. Lisäksi kysymysmerkkejä syntyi pitkille venyneistä sopimusneuvotteluista, minkä vuoksi Laineelta jäi koko harjoitusleiri väliin.

Näiden asioiden valossa suomalaiselta ei odotettu paljoakaan kauden avausotteluissa. Muun muassa allekirjoittanut povasi Laineelle hyvin vaikeaa alkua runkosarjaan.

Huoli oli kuitenkin turha: Laine on ollut kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa vakuuttava. Paljon parempi kuin viime kaudella. Hän pelaakin juuri nyt parasta kiekkoa miesmuistiin.

Kolmessa ottelussa on syntynyt tehot 1+2, mutta se on tällä hetkellä toissijainen asia. Tärkeintä on, mitä kaukalossa tapahtuu, ja siellähän tapahtuu paljon hyviä asioita.

Kaikista tärkein asia on ollut Laineen kasvanut työmoraali. Hän haluaa taistella kiekosta, ja hän on valmis laittamaan kroppansa likoon sen takia. Se on asia, jota Laineen kohdalla ei ole aina nähty. Vahva työmoraali on näkynyt kaksinkamppailuvoittoina hyökkäyspäässä, mikä on usein johtanut maalintekotilaisuuksiin. Vahvan työnteon kautta Laine on päässyt myös peliin paremmin sisään ja sitä kautta enemmän kiekolle. Paljon kertoo se, että Laine on tehnyt Jetsin joukkueesta eniten riistoja kolmessa ensimmäisessä ottelussa.

Ja kun Laine on päässyt enemmän kiekolle, on hän myös päässyt näyttämään enemmän kiekollisia taitojaan ja etenkin pelisilmäänsä. Laituri on tehnyt jokaisessa ottelussa pieniä hyviä, peliä edistäviä syöttöjä, joista on syntynyt vaarallisia hyökkäyksiä tai maalintekopaikkoja.

Myös Jetsin päävalmentaja Paul Maurice on huomioinut Laineen hyvän kauden avauksen: viime ottelussa hänet siirrettiin kakkoskentästä ykköseen seuran suurimpien tähtien, Blake Wheelerin ja Mark Scheifelen rinnalle.

Tällaisten otteiden jatkuessa Laine tulee takomaan tehoja tasaisesti. Se on varma asia. Ja mikä hienointa, Laine näyttää nyt olevan kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin koskaan aiemmin.

NordicBet helmikuun superdiili
54 Shares