7 Shares

AC Milan on päättänyt vaihtaa nihkeän alkukauden jälkeen manageria. Tehtävän saava Stefano Pioli ei varsinaisesti ole seuran fanien päiväunien täyttymys. (Kuva: TT)

Laajalti mediassa levinneiden tietojen mukaan AC Milanin manageri Marco Giampaolo saa pakata veitsensä ja tilalle istutetaan Stefano Pioli. Rossonerin kannattajien keskuudessa nimitys on nostattanut kipakan vasta-aallokon.

#PioliOut on tiistain suosituin hashtag Italiassa, ennen kuin miehen nimitys on edes vahvistettu asia. Piolin viime vuosien historiasta löytyy mm. jakso Interin päävalmentajana ja miehen tiedetään olevan myös Interin kannattaja.

Italialaisen historia managerina on kirjava, pitäen sisällään mm. pestit Sassuolon, Chievon, Palermon, Bolognan, Lazion, Interin sekä Fiorentinan käskyttäjänä yksistään 2010-luvulla. Suuret voitot ovat kiertäneet toistaiseksi 53-vuotiasta Piolia ja nyt edessä on sekä valtava haaste että mahdollisuus.

Kaiken kaikkiaan AC Milanin sekavaa tilannetta tuskin helpottaa päätös, jossa manageriksi nostetaan mies jonka fanit ovat hylänneet jo ennen virallista nimitystä. Vain kertaalleen neljän joukkoon kauden 2012/13 Serie A:ssa selvinnyt nukkuva jättiläinen voi herätä koska tahansa, mutta ilman faneja tapahtuma on selvästi epätodennäköisempi.