0 Shares

Markku Kanerva nimesi viime viikolla Huuhkajien 23 pelaajan joukkueen syksyn supertärkeisiin karsintaotteluihin Bosniaa ja Armeniaa vastaan. Suomen joukkueeseen ei mahtunut suurempia yllätysnimiä, mutta melkein kaksi vuotta kokonaan sivussa pelikentiltä loukkaantumisten vuoksi olleen Joel Pohjanpalon paluu maajoukkueeseen avaa ”Rivelle” monenlaisia uusia mahdollisuuksia. Kansikuva: tt

Joel Pohjanpalo on siitä harvinainen suomalainen pelaaja, että hänen voidaan sanoa olleen todellinen suurlupaus kansainvälisilläkin mittareilla. Liki kaikki ennätykset kaikissa junnuikäluokissa rikkonut ”Jolle” debytoi Veikkausliigassa kaudella 2011 16 vuoden iässä, mutta todellinen läpimurto aikuisten tasolla nähtiin seuraavalla kaudella. Moni muistaa elokuisen Veikkausliigaottelun IFK Marienhamnia vastaan, jollon vaihdosta kentälle tullut Pohjanpalo paukutti hattutempun reilussa kolmessa minuutissa.

Maaliahne teini-ikäinen hyökkääjälupaus herätti kiinnostusta ympäri Eurooppaa ja mm. Liverpool teki Pohjanpalolle rahakkaan kolmivuotisen tarjouksen. Pohjanpalo ei kuitenkaan ollut valmis lähtemään ulkomaille ilman takeita peliajasta, joten hän vietti Suomessa vielä kauden 2012. Sen jälkeen edessä oli siirto Saksan suurseura Bayern Leverkusenin riveihin, jossa peliaikaa ei kuitenkaan ollut tarjolla. Seuraavat kolme kautta Pohjanpalo vietti Saksan kakkosbundesliigassa vaihtelevalla menestyksellä, kuitenkin jatkuvasti isoja minuutteja kellottaen.

Leverkusen on suuri seura, jossa pelaavaan kokoonpanoon ei mahdu huonoja pelaajia. Kaudella 2016-2017 läpimurto näytti tapahtuvan, sillä suomalainen paukutti 30 minuutissa peräti neljä Bundesliigamaalia. Lopulta vastuu jäi monen kummastukseksi pieneksi, mutta 11 ottelussa syntyi kelvolliset kuusi maalia.

Vain taivaan piti olla Pohjanpalon rajana, mutta vuoden 2017 jälkeen hyökkääjä on pelannut seurajoukkueessaan vain kahdeksassa virallisessa ottelussa. Pohjanpalo on kärsinyt oudosta jalan luuvammasta, joka pahimmillaan oli päättää nyt 25-vuotiaan hyökkääjän uran kokonaan. Pohjanpalo palasi Leverkusenin harjoituksiin kesällä, mutta pienen takapakin vuoksi hän ei vielä ole esiintynyt tällä kaudella yhdessäkään joukkueensa ottelussa kesän harjoituskauden jälkeen. Markku Kanerva kuitenkin ilmoitti Jollen olevan pelikunnossa, joten nyt edessä on paluu Huuhkajien paitaan liki kahden vuoden tauon jälkeen.

Suomen maajoukkueen hyökkääjätilanne on vähintäänkin kaksijakoinen. Valioliigatähti Teemu Pukki on elämänsä vireessä, mutta hänen rinnalleen ”Rive” ei vielä ole löytänyt vakituista kärkipartneria. Työteliäs ja fyysinen Jasse Tuominen tsemppaa otteluissa paljon, mutta hänen hyvätkään ominaisuudet eivät poista liki täydellistä maaliuhan puutetta. Fredrik Jensen ja Rasmus Karjalainen ovat kelvollisia vaihtoehtoja, mutta kumpikaan heistä ei ole lähelläkään sitä tasoa, jota huippukuntoinen Pohjanpalo edustaa.

Kahden vuoden liki täydellisen pelaamattomuuden jälkeen Pohjanpalon suhteen on pidettävä maltti mukana. Vaikka mies on Kanervan mukaan elämänsä parhaassa fyysisessä kunnossa, ei hän tule olemaan avauskokoonpanopelaaja vielä moneen kuukauteen. Tästä huolimatta Pohjanpalo tulee kaiken järjen mukaan pelaamaan tulevissa tuplamaaotteluissa, varsinkin jos Suomi kaipaa lisää tehoja hyökkäyspäähänsä.

Maalintekotaito on ominaisuus, jota edes pitkä pelaamattomuus ei voi kadottaa. Pohjanpalo on poikkeuksellinen suomalaishyökkääjä siinä suhteessa, että hän on pelaajaprofiililtaan puhdas maalintekijä. Yhteiset minuutit Teemu Pukin kanssa ovat jääneet toistaiseksi maajoukkueessa vähiin, mutta ajatus huippukuntoisesta Pukki-Pohjanpalo kaksikosta nostaa pakostakin pientä innostusta jokaisen suomifutisfanin keskuudessa.

Nappaa korkein kerroin Betsafen vedonlyönnissä ja voita matka Makwan Amirkhanin UFC-otteluun New Yorkiin – lue lisää ja osallistu tästä 

NordicBet helmikuun superdiili
0 Shares