12 Shares

Tuttu tilanne jokaiselle penkkiurheilun ystävälle: Tunne vie mukanaan matsia katsoessa niin, että kädessä hikoileva kaukosäädin tekisi mieli iskeä kappaleiksi tai vähintäänkin televisiosta läpi. Oman suosikkijoukkueen rämpimisen seuraamista ei aina helpota kirosäkeiden huutaminen kotisohvalla tai katsomoissa. Senpä vuoksi oli jo aikakin, että joku saa idean kaupallistaa ja kontrolloida fanien raivonpuuskia. (Kuva: TT)

Philadelphia Flyers remontoi kesän aikana kotiareenaansa Wells Fargo Centeriä 265 miljoonalla dollarilla ja uudisti samalla ottelutapahtumaansa täksi kaudeksi varsin mielenkiintoisella tavalla. Nimittäin tämän kauden kotiotteluissa Flyers-kannattajat voivat päästellä höyryjä joukkueensa otteluiden aikana varta vasten rakennetussa ”raivohuoneessa”. 

Organisaatio, joka jo 1970-luvulla tyydytti intohimoisten kannattajiensa verenhimoa pelaamalla äärifyysistä lätkää ja tappelemalla illasta toiseen vanhan kunnon Broad Street Bulliesin muodossa, tarjoaa nyt vähän erilaisia pieksäjäisiä kotiotteluissaan.

Fanit pääsevät 35 dollarin sopuhintaan purkamaan aggressioitaan raivohuoneeseen viiden minuutin ajaksi. Möyhimään pääsee myös kaverin kanssa, jolloin hinta on 60 taalaa. Rikottavaa irtaimistoa riittää 14 kannattajalle per ottelu ja hallissa tila on mahdollista varata etukäteen netistä tai marssia paikan päälle hetken mielijohteesta – kuten vaikkapa vastustajan iskettyä johto-osuman jäällä.

Tarjolla on kättä pidempää moneen makuun. Raivohuoneen käytöstä maksanut fani voi valita lyömäaseekseen perinteisen moukarin, tai niin halutessaan vaikkapa klassisen jääkiekkomailan. Tarjolla on rikottavaa irtaimistoa aina posliinilautasista peileihin ja taulutelevisioista akustisiin kitaroihin.

Menestysnälkäinen Philadelphia on tuskaillut kompastelevan jääkiekkojoukkueensa kanssa jo vuosien ajan ja viime kausi oli neljäs kerta seitsemän vuoteen, kun Flyers ei päässyt pudotuspeleihin. Toiselle kierrokselle oranssimustat ylsivät viimeksi keväällä 2012 ja tällä kaudella tulee täyteen vuosikymmen edellisestä visiitistä Stanley Cupin finaaleihin.

Ja jos ujoon voittoputkeen ajautunut Flyers ei saakaaan faneja kiehumaan raivosta, niin ehkä hävyttömät hinnat Wells Fargo Centerin ruoka- ja juomatiskeillä nostavat verenpainetta. Vai miltä kuulostaa 14,5 dollaria oluttuopista, kuusi taalaa hodarista tai 13 taalaa kasvisburgerista? Kyllähän moinen kiskonta viimeistään pistää vihaksi leppoisimmallakin kiekkoniilolla.

Ilmeisesti Philadelphia Flyersin tämän kauden tavoitteisiin kuuluu kannattajien suututtaminen tai sitten seurajohto ei itsekään usko joukkueen menestysmahdollisuuksiin. Oli syy mikä tahansa, nyt on aika päästää sisäinen peto irti ja alkaa höyryämään.

Tunnettua futischanttia lainaten: ”Lets go f*cking mental!”

Suomi kohtaa Bosnia-Hertsegovinan lauantaina – Pukin avausmaalille järjetön kerroin 100.00

12 Shares