0 Shares

Kärppien superlupaus on kääntänyt päitä tällä kaudella Liigassa. (Kuva: TT)

Perjantai 24. syyskuuta 2019. Kärppien kokoonpanoon nostetaan vasta 16-vuotias pojankloppi, joka kantaa nimeä Aatu Räty. Tuo teinipoika hyppää askiin, ottaa kiekon ja tekee peliä kuin aikamies. Tuo debyytti viimeistään osoitti, että Suomi-kiekko on saanut uuden superlupauksen.


Casinowinner tarjoaa uusille asiakkailleen maukkaan lisän otteluun. Mikäli Pukki tekee tiistaina ottelun avausmaalin, niin saat normaalin voittosi lisäksi 50 euron ilmaisvedon. Osallistu kampanjaan tästä. 


Räty teki debyytissään yhden syöttöpisteen. Nyt kun takana on kuusi ottelua, näyttää miehen pistesarake lukemaa 2+2. Pisteiden lisäksi hän on pystynyt olemaan vahvasti esillä muutenkin: Räty lukee peliä hyvin ja edistää hyökkäyksiä pienillä ja oikea-aikaisilla syötöillä. Hän pystyy pysymään kiekossa ja katsomaan rauhassa, missä ketjukaverit viilettävät. Hän osaa tehdä maaleja ja luoda maalintekopaikkoja muille.

Kaiken kaikkiaan hän pelaa harvinaisen kypsästä ikäänsä nähden. Mieleen tulee viime vuosilta vain yksi pelaaja, joka on pystynyt olemaan yhtä vakuuttava tämän ikäisenä, ja hän on muuan Aleksander Barkov.

Räty on kieltämättä samalla tiellä kuin Barkov, ja hän ei ole ainakaan tässä vaiheessa yhtään huonompi lupaus kuin Florida Panthersin kapteeni 16-vuotiaana. Jos verrokiksi otetaan vaikkapa Kaapo Kakko tai Patrik Laine, niin Räty on tällä hetkellä paljon vakuuttavampi tapaus kuin tämä kaksikko samassa iässä. Nämä taiturit eivät olleet vielä 16-vuotiaana Liiga-pelaajia.

Koska Räty on syntynyt loppuvuodesta 2002, on hän varattavissa NHL:ään vasta kesällä 2021. Eli hänellä on vielä reilusti yli puolitoista vuotta aikaa esitellä taitojaan NHL-seuroille.

Sen takia herää väkisinkin kysymys, tuleeko Rädystä historian ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus NHL Draftissa? Ainakin tällä hetkellä se näyttää täysin mahdolliselta, koska vuoden 2021 Draftissa ei ole tarjolla seuraavaa “connormcdavidia” tai edes “jackhughesia”. Ei muita kuin Räty siis.

Jos kaikki menee suunnitellusti ja Räty pysyy terveenä, tulee hän takomaan jo tällä kaudella kovat tehopisteet Liigassa. Ensi kaudella jälki on jo tuhoisaa, ja hänestä saatetaan puhua koko Liigan parhaana pelaajana. Sen jälkeen on NHL:n vuoro. Sen verran isosta lupauksesta puhutaan.

0 Shares