29 Shares

Teemu Pukki on latonut viimeisen vuoden aikana huiman läjän maaleja. Kauden 2018-19 alusta lähtien suomalainen on takonut 44 täysosumaa, joista suurin osa on syntynyt oikealla jalalla. (Kansikuva: TT)


Casino Winner tarjoaa uusille asiakkailleen maukkaan lisän otteluun. Mikäli Pukki tekee tiistaina ottelun avausmaalin, niin saat normaalin voittosi lisäksi 50 euron ilmaisvedon. Osallistu kampanjaan tästä. 


67 ottelua, 44 maalia

Pelejä Pukille on kertynyt yhteensä 67, joista hän on ollut avauksessa peräti 67 kertaa. Maaleja tässä ajassa on kertynyt peräti 44 kappaletta. Näistä 29 kertyi viime kaudella Championshipissä ja kuusi nyt Valioliigan puolella. Huuhkajien paidassa Pukki on saalistanut kahdeksan täysosumaa.

Esimerkiksi muuan Cristiano Ronaldo on tehnyt samassa ajassa 42 maalia (tosin ottelujakin on kertynyt vain 60). Ronaldo on myös pelannut valtaosan peleistään Serie A:ssa, mutta yhtä kaikki: se ei ole Pukin pussista pois. Portugalilaisella on tosin käynnissä kova kiri, sillä kymmenessä viime pelissä hän on viimeistellyt 10 osumaa. 

12 maaliin johtanutta syöttöä

Pukki ei ole vain hyvä viimeistelijä, vaan välillä hän tarjoaa muillekin mahdollisuuksia maalien tekoon. Tästä osoituksena on 12 maaliin johtanutta syöttöä, joista osa on ollut poikkeuksellisen komeitakin, kuten esimerkiksi Manchester Cityä vastaan annettu eroottinen passi.

Maalien makuun 35 ottelussa

Pukki on onnistunut maalinteossa 35 ottelussa – maaleitta hän on jäänyt siis 32 kertaa. Reiluun vuoteen on mahtunut yksi ikimuistoinen kolmen maalin ilta, kun Pukki juhli hattutempulla Newcastlea vastaan. Kahden maalin iltoja on ollut seitsemän, joista yksi avauskohtaamisessa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan sekä loput Championshipissä. Voittomaaleja on kertynyt 12 kappaletta.

Tulinen oikea jalka

Valtaosa osumista on syntynyt oikealla jalalla: peräti 31 kappaletta. Vasurilla kotkalainen on viimeistellyt vastaavasti kymmenesti. Pukki ei ole tullut tunnetuksi pääpelivoimastaan ja vain yksi osuma onkin syntynyt puskemalla. Lisäksi hän on viimeistellyt kaksi maalia muilla ruumiinosilla. 

Lähietäisyyden erikoismies

Pukki on tehnyt valtaosuman osumistaan maalin läheisyydestä: osumista vain yksi on tullut rangaistusalueen ulkopuolelta. Tosin esimerkiksi molemmat maalit Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan kesäkuussa syntyivät aivan boksin rajalta. Vastaavasti yhdeksän osumaa suomalainen on viimeistellyt vitosen viivan sisältä. 

29 Shares