39 Shares

Huddersfield Townin managerin tarina ei ole siitä tavallisimmasta päästä. Ei siksikään, että miehen aisaparina valmentajakaksikossa toimii oma veli. (Kuva: TT)

Vuonna 2007 Danny Cowley aloitti liikunnanopettajana Essexissä ja samaan aikaan mies otti vastaan jaetun managerin pestin Concord Rangersin peräsimessä, Englannin yhdeksänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Omaa ammattilaisuraa pelaajana Cowleylla ei takanaan ole.

Kahdeksan kautta Concord Rangersin luotsina toivat tullessaan kolme sarjanousua, jonka jälkeen edessä oli siirtyminen Braintree Townin manageriksi. Luotsattuaan kyseisen nipun seuran kaikkien aikojen parhaaseen sijoitukseen Cowley sai pestin Lincoln Cityn käskyttäjänä.

Nousukiitoon

Tie jalkapalloväen tietoisuuteen alkoi nimenomaan Lincoln Cityn managerina. Cowley johdatti joukkonsa kahteen sarjanousuun kolmen kauden aikana ja seuran ollessa vielä League Twon alapuolella mies vei ryhmänsä aina FA Cupin puolivälieriin asti ensimmäisenä jalkapalloliigan ulkopuolisena joukkueena yli sataan vuoteen.

Viimeistään tässä kohtaa myös suuremmat seurat alkoivat huomata Cowleyn ja tämän pariksi vuonna 2014 ilmestyneen veli Nickyn työn jäljen. 12 vuoden aikana Cowley on saanut joukkueensa pärjäämään edelliskautta paremmin 11 kauden aikana ja on jäänyt sarjatasonsa kymmenen parhaan ulkopuolelle vain kerran.

Liikunnanopettajia & managereita

Cowleyn veljesten manageriuraa värittää sekin, että veljekset jättivät liikunnanopettajan pestinsä vasta vuonna 2016 siirryttyään Lincolniin. Koulutus on ollut tärkeässä roolissa myös veljesten manageriuralla. Danny Cowley on puhunut useissa haastatteluissa käyttävänsä paljon pedagogisia keinoja luodakseen yhteyden valmennettaviinsa.

Ihmisläheinen, pelaajakeskeinen valmennusmalli on tuonut kiistatta tulosta, mutta silti kulmakarvat kohoilivat kun edelliskaudet Valioliigassa viettänyt Huddersfield Town pestasi veljekset vastuuseen vietettyään Championshipin puolella vaikean alkukauden.

Reilun kuukauden uudessa tehtävässään olleet veljekset saivat juuri ennen maaottelutaukoa tärkeät ensimmäiset voitot, kun ilman kolmen pisteen pottia ensimmäiset yhdeksän kierrosta tarponut Terriers nappasi täyden pistesaaliin niin Stoke Cityn vieraana kuin myös kotona Hull Cityn kustannuksella.

Danny ja Nicky Cowleyn työmoraali, näkemys ja intohimo on vienyt veljekset jo toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ja nouseminen yhdeksänneltä sarjatasolta Valioliigaan saakka olisi temppu, jota ei olla vielä koskaan nähty. Nimet muistiin!

39 Shares