0 Shares

Ei olisi yllätys, jos Liigassa nähtäisiin pian kauden toiset valmentajapotkut. (Kuva: TT)

Ilves avasi tällä kaudella valmentajarallin erottamalla Karri Kiven ja nostamalle tilalle Jouko Myrrän. Nyt samanlaista ratkaisua voidaan odotella TPS:n hallitukselta.

TPS:n alkukausi on ollut surkeaakin surkeampi: joukkue on napannut 14 ottelussa neljä voittoa ja 12 sarjapistettä, jolla se on sarjassa toiseksi viimeisenä.

Viime viikonlopun tapahtumat antavat hyvän kuvan Palloseuran tämän hetken tilanteesta. Perjantaina TPS johti Vaasassa umpisurkeasti pelannutta Sportia 5-1, mutta turkulaiset menettivät johtonsa, ja ratkaisua haettiin rangaistuslaukauksilta, jossa TPS oli parempi. Voitosta huolimatta TPS-leirissä jäi paskan maku suuhun. Seuraavana päivänä vastaan asettui astetta kovempi Pelicans, ja samalla loppui TPS:n maalitehtailu. Pisteet lähtivät Lahteen maalein 0-1.

TPS on ollut koko alkukauden haluton ryhmä, jolla ei ole toimivaa pelitapaa. Se selittää hyvin kaukalossa nähtyjä tuloksia. Kaiken lisäksi TPS epäonnistui joukkueenrakennuksessaan, vaikka TPS operoikin isolla pelaajabudjetilla.

Katseet kääntyvät tietenkin päävalmentaja Kalle Kaskiseen. Monessa seurassa olisi jo päädytty potkuihin viime viikonlopun jälkeen. Mikään ei viittaa siihen, että TPS saisi konettaan käymään paljon nähtyä paremmin, joten Kaskisesta lienee tulossa kauden toinen potkut saanut päävalmentaja, vaikka TPS:n hallitus ei tunnukaan olevan kovin halukas tekemään ratkaisua. Tällaisilla tuloksilla, pelillä ja ilmeellä seuralla ei ole kuitenkaan muuta vaihtoehtoa. Eikä edes Kaskisen historia ole mitenkään vakuuttava, vaikka TPS onkin pelannut runkosarjassa hyvin hänen alaisuudessaan.

Urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki lähti jo omasta aloitteestaan. Seuraavaksi on Kaskisen vuoro, mutta hän ei lähde omasta tahdostaan.

Moni saattaisi veikata, että seuraavat valmentajapotkut kuuluvat Vaasasta, mutta se ei ole heikoista tuloksista huolimatta todennäköinen skenaario. Ari-Pekka Pajuluoma nauttii edelleen arvostusta Pohjanmaalla.

Kaskisen potkimista helpottaisi myös hänen sopimustilanteensa. Ainakin mediatietojen mukaan miehen sopimus päättyy tähän kauteen. Jos Kaskisen sopimuksessa on ollut optioita jatkosta ja TPS on niitä jo käyttänyt, on päätöksen tekeminen tukalampaa, mutta silti välttämätöntä.

Suurin tekijä lienee tällä hetkellä se, keitä Kaskisen tilalle on tarjolla? Jos Karri Kivi on halukas lähtemään Turkuun, pitäisi Palloseuran suostua saman tien, sillä Kivi on Ilves-potkuista huolimatta huippuvalmentaja.

Monikaan valmentaja ei ole halukas hyppäämään mukaan tämän kauden farssijunaan, joten TPS:ssä saatetaan katsoa nyt väliaikaista päävalmentajaa, joka jättää tehtävänsä keväällä uudelle, pitkäaikaiselle luotsille. Jos Kivestä ei tule Palloseuran uutta pitkäaikaista valmentajaa, nousee esiin pari mahdollista nimeä: Juuso Nieminen ja Tomi Lämsä. HPK:n apuluotsi Nieminen on tuttu mies Turussa, ja hän on kieltämättä lahjakas valmentaja. Jos HPK ei anna hänelle Antti Pennasen saappaita, TPS saatta olla kiinnostunut. Lämsä on puolestaan TPS:n hallituksessa istuvalle Erkka Westerlundille tuttu mies, ja hän on varmasti yksi korvaajaehdokas Kaskiselle. Tällä hetkellä Lämsä toimii KHL-seura Salavat Ufan apuvalmentajana.

Jos TPS etsii loppukauden ajaksi väliakaista luotsia, niin nostettakoon mahdollisina niminä esiin työttömänä olevat Tuomas Tuokkola ja Marko Virtanen. He tuskin veisivät projektia ainakaan huonompaan suuntaan.

0 Shares