0 Shares

Liiga-kausi on päässyt hyvin vauhtiin, sillä runkosarjassa on kohta tahkottu jo ensimmäinen neljännes. (Kuva:

Tämän vuoksi voidaankin jo tarkastella syksyn parhaimpia pelaajia. Pelimies listasi alkukauden parhaat pelaajat pelipaikoittain, ja nostimme estradille myös alkukauden parhaimman päävalmentajan.

Liigan alkukauden parhaat:

Maalivahti: Tomi Karhunen, Pelicans

Suomeen täksi kaudeksi palannut Karhunen on ollut heittämällä sarjan parhaimpia maalivahteja ja ehkä jopa paras. Karhunen on torjunut jo 11 ottelussa ja ollut ajoittain kovassa kiekkosateessa, miksi ei ole vääryys antaa tätä kunniaa Pelicans-veskarille. Karhusen torjuntaprosentti on 92,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,10. Kärppien ja Tapparan maaleissa on nähty maalivahteja kovemmilla tilastoilla, mutta he ovat pelanneet vähemmän kuin Karhunen ja he ovat pelanneet ennen kaikkea paremman joukkueen takana.

Lähimmät haastajat: Justus Annunen (Kärpät), Michael Garteig (Tappara)

Oikea puolustaja: Valtteri Kemiläinen, Tappara

Taitava puolustaja on pelaamassa uransa parasta kautta. Kemiläinen on tehnyt 14 ottelussa tehot 1+12=13, ja hän johtaa koko sarjan puolustajien pistepörssiä. Oikea käsi alhaalla pelaava Kemiläinen pelaa kiekon kanssa vahvasti ja lukee peliä hyvin. Hän on ollut hyökkäyssuuntaan sarjan paras puolustaja.

Lähimmät haastajat: Shaun Heshka (Kärpät), Robin Press (Lukko)

Vasen puolustaja: Jakub Galvas, Jukurit

Liigan vakuuttavimmat puolustajat ampuvat oikealta puolen, miksi he ovat myös oikealla pelaavia puolustajia. Näin ollen vasemmalle puolelle ei ole heittää yhtä kovia nimiä. Kovin nimi saattaa olla Jukurien nuori tshekkipuolustaja Galvas, joka on ottanut ison roolin Mikkelissä. Galvas on ollut tehokas hyökkäyspäässä (1+8=9), ja hän on pelannut kelvollisesti myös omalla alueella. Kehityskohtia riittää, mutta Galvas on jo nyt todella laadukas tekijä Liigaan.

Lähimmät haastajat: Jakub Krejcik (Kärpät), Kalle Maalahti (Ilves)

Oikea laitahyökkääjä: Charles Bertrand, Tappara

Tapparan ykköskentässä hyökännyt Bertrand on ollut samanlaisessa vedossa kuin viimeisellä kärppäkaudellaan. Taitava, nopea ja röyhkeä laituri luo tilanteita ja laittaa kiekkoa kovalla prosentilla sisään. Kasassa on jo yhdeksän maalia ja 16 tehopistettä.

Lähimmät haastajat: Jesse Puljujärvi (Kärpät), Ponthus Westerholm (Lukko)

Vasen laitahyökkääjä: Kristian Kuusela, Tappara

Bertrandin ketjukaveri Kuusela saattaa olla koko sarjan paras pelaaja tällä hetkellä. Konkarihyökkääjä tekee maaleja, luo tilanteita, tekee riistoja, blokkaa, taklaa ja pelaa vahvasti omiin päin. Kuuselalta ei löydy heikkoja kohtia. Viime kevään maailmanmestari on tehnyt 17 tehopistettä, jolla hän johtaa koko sarjan pistepörssiä.

Lähimmät haastajat: Eemeli Suomi (Ilves), Teemu Turunen (HIFK)

Keskushyökkääjä: Justin Danforth, Lukko

Danforth jatkoi siitä, mihin hän viime kaudella jäi. Tuulen nopea kanadalainen on takonut 13 otteluun 14 tehopistettä ja esittänyt kokonaisvaltaisesti vahvaa peliä. Liigan ehkäpä nopein pelaaja on armoton kaksinkamppailutilanteissa, ja hän käsittelee kiekkoa silkkisesti. Ilman loukkaantumisia Danforth tulee kolkuttelemaan 60 tehopisteen rajapyykkiä.

Lähimmät haastajat: Tyler Morley (Tappara), Juho Lammikko (Kärpät)

Päävalmentaja: Jukka Rautakorpi, Tappara

Rautakorpi on saanut Tapparan huimaan lentoon heti alkukaudesta lähtien. Tapparalla on kasassa neljä vahvaa viisikkoa, joista jokainen noudattaa pelisuunnitelmaa täydellisesti. Kenttätasapaino on mallillaan, ja heikkoja kohtia ei tunnu löytyvän. Siitä suurin kiitos kuuluu päävalmentajalle. Tappara on hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun, ja sekin tappio tuli varsinaisen peliajan jälkeen, joten kirvesrinnoilla ei ole vielä allaan yhtään pisteetöntä ottelua. Joukkue on kerännyt 14 ottelussa 37 sarjapistettä, ja ero toisena olevaan joukkueeseen on jo seitsemän pistettä. Kolmossijaan ero on jo 10 pistettä.

Lähimmät haastajat: Mikko Manner (Kärpät), Pekka Virta (Lukko)

0 Shares