0 Shares

Kaapo Kakon NHL-uran alku ei ole ollut odotuksien mukainen. (Kuva: TT)

Tehot 1+1=2 ei ole sitä, mitä Kakolta odotettiin ensimmäisen yhdeksän ottelun aikana taalajäillä. Olisi epäreilua odottaa New York Rangersin kultakimpaleelta totaalista dominointia, mutta oli realistista odottaa Kakon nousevan manhattanilaisten kärkikenttien pelaajaksi, joka kylvää kauhua ylivoimalla.

Tällä hetkellä hän ei kuitenkaan ole sitä. Kakko ei ole vielä osoittanut, että hänelle kuuluisi vakiopaikka Rangersin top 6 -kalustosta. Onko hän osoittanut olevansa NHL-tason pelaaja? On, ehdottomasti. Hyppy johtavaksi pelaajaksi on kuitenkin iso.

Tähän mennessä Kakolta on nähty hyvää väläyttelyä. Hän on osoittanut olevansa tarpeeksi vahva ja nopea. Hänen pelisilmänsä pysyy mukana vauhdikkaassa NHL-kaukalossa.

Mistä sitten kiikastaa? Syitä on monia, mutta etenkin neljä syytä nousee helposti esiin:

  • Itseluottamuksen puute

Kakko ei ole saanut tarpeeksi onnistumisia, mikä johtuu siitä, ettei hän ole saanut tarpeeksi aikaa kiekon kanssa hyökkäyspäässä. Se on kasvattanut henkistä lukkoa, joka avautuu vain onnistumisten myötä.

  • Väärät ketjukaverit

Kakko ei ole saanut tarpeeksi aikaa hyökkäyspäässä, koska hän ei ole saanut ykkösäijiä vierelleen. Hän sai harjoituskaudella mahdollisuuden pelata Mika Zibanejadin ja Artemi Panarinin kanssa, mutta runkosarjassa vierellä on ollut heikompia tekijöitä à la Chris Kreider ja Ryan Strome. Eivät hekään ole huonoja pelaajia, mutta eivät he ole myöskään mitään sateentekijöitä. Suurin ongelma on ollut se, ettei Rangersissa ole löydetty toimivia ketjukemioita.

  • Heikko joukkue

Tämä liittyy edellä mainittuun asiaan. Rangersilla ei ole tarpeeksi laatua joukkueessa. Sen myötä Rangersin alkukausi on ollut hankala, ja joukkue onkin voittanut yhdeksästä ottelustaan vain kolme. Viimeisestä seitsemästä ottelusta on irronnut vain yksi voitto. Rangers viettää keskimäärin paljon aikaa puolustusalueella, ja se jo yksinään on syy Kakon alavireeseen.

  • Rajallinen vastuu

On selvää, ettei Kakko ole saanut alkukaudesta niin suurta roolia kuin moni odotti hänen saavan. Pahimmillaan peliaika on ollut alle kymmenen minuutin, ja monessa ottelussa se on pyörinyt 13 minuutin paikkeilla. Se ei sovi Kakon kaltaiselle taiturille, joka elää kiekosta. Lisäksi ylivoimavastuu on jäänyt usein liian pieneksi, sillä Rangersin ykkösylivoimaviisikko saattaa välillä pelata lähestulkoon koko kaksiminuuttisen jättäen toiselle viisikolle vain jämäsekunnit. Kakko on pääsääntöisesti viilettänyt nimenomaan kakkosylivoimassa, jossa näyttöjen antaminen on hankalaa.

AHL-kutsu ei olisi katastrofi

Näiden syiden takia Rangersissa täytyykin pohtia, miten Kakosta saadaan suurin potentiaali irti nykyhetkellä sekä tulevaisuudessa.

Yksi vaihtoehto olisi passittaa TPS-kasvatti farmiin kasvamaan, ja se ei olisi huono ajatus. Siellä hän saisi totutella pohjoisamerikkalaiseen kiekkoon, pelata suuria minuutteja, tehdä tulosta, jopa dominoida ja ennen kaikkea löytää se sama itseluottamus, jolla hyökkääjä operoi koko viime kauden.

Tämän ikäiset pelaajat ottavat isoja hyppyjä jopa parissa kuukaudessa, joten AHL-vierailun myötä hän voisi kasvaa jo tällä kaudella Rangers-hyökkäyksen syömähampaaksi. Ja vaikka ei kasvaisikaan vielä tällä kaudella, sekään ei haittaisi, sillä Kakosta tulee seuraavien vuosien aikana supertähti NHL-jäille. Siitä ei ole epäilystäkään, vaikka NHL-uran alku onkin ollut lievä pettymys.

0 Shares